(Hotel) Riga ligt in Antwerpen

Eerlijkheidshalve dienen we toe te geven, bij Riga denken we niet onmiddellijk aan Antwerpen. Op ons netvlies staat dan vrouwelijk schoon gebrand, in een duister etablissement, met pompende bassen. Een zaak waar geld heel wat problemen oplost en onbegrensde mogelijkheden biedt. Soit, Riga, dat is ook UNESCO werelderfgoed en sinds kort dus ook een gloednieuw hotel in Antwerpen.

Luxeboetiekhotel in het historische centrum

Hotel Riga is een luxeboetiekhotel dat recent de deuren opende in de Korte Koepoortstraat. Niet meteen de straat waar je het zou verwachten, maar waarom moeten we altijd in vooroordelen denken? Waar de bijzondere naam vandaan komt? Van de reiswarenwinkel die je er jaar en dag kon vinden en M. Riga noemde. Verder moet je het soms niet zoeken. Ondertussen kun je er in 12 kamers terecht, waarbij een duplex de absolute klepper vormt. Het is dat logeren in eigen stad een beetje belachelijk is, want anders…

Bar Riga

Maar niet alleen slapen doe je hier in stijl. Op de benedenverdieping vind je immers Bar Riga, een leuke bar waar je ook een hapje kunt eten. Hier kun je overigens heel de dag terecht, wat kort bij het historisch centrum nooit slecht is.

Ben je op zoek naar de perfecte plek om te slapen in Antwerpen, ben je op zoek naar warmte, uitstraling, een vleugje nostalgie en best wel wat marmer? Dan valt Hotel Riga zeker en vast te overwegen. In principe kan logeren al vanaf € 169 per nacht.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Hip & trendy de fiets op met Peloton de Paris

Nu Tom Boonen niet meer van het scherm te branden is, de zon weer ...

De beste cocktail shakers van België!

De rocksterren van deze tijd? Bartenders, mixologen en cocktail shakers lijken ons aardig in ...

Puma x Bobbito: 50 jaar suède eer je zo!

Londen was even the place to be!  Aan uitnodigingen geen gebrek op onze redactie ...

Hosting door Fraai