De nieuwste Nike van Kobe Bryant

Sneakers, je kunt de nieuwe modellen simpelweg niet bijhouden. Ons credo om te selecteren bij Whatmatters is dan ook heel simpel. Ofwel vinden we ze zelf leuk, ofwel zijn ze bijzonder, ofwel krijgen we er ontzettend veel roebels voor om ze in de kijker te zetten, ofwel krijgen we er zoveel van dat we een weeshuis in Cambodja 5 jaar lang van sneakers kunnen voorzien. Waarom de ZOOM KOBE IV PROTRO hier staat te blinken? Doe eens een gok…

Approved by Kobe Bryant

Wat Michael Jordan was voor ons in onze kindertijd, is Kobe Bryant vandaag de dag. Dé ster van de NBA. Logisch dat deze rekel een deal heeft met Nike en ondertussen aan het 4de paar op zijn naam aan toe is. Het bijzondere aan deze sneaker? Het is geen high-top, maar een laag uitgesneden exemplaar, nog steeds vrij uniek op een basketbalveld.

Oorspronkelijk uitgebracht in 2009, bewees de Nike Zoom KOBE IV dat een licht en laag uitgesneden profiel de nodige ondersteuning kon bieden. Het was niet de eerste low-cut Nike basketbalschoen, maar de impact op het spel was enorm omdat het de toepassing van een low-top sneaker op het basketbalveld koppelde aan een enkele speler. In de hedendaagse competitie worden low-top basketschoenen gedragen door elk type speler: van point guards tot forwards en centers. Niet dat wij ooit een poot op een basketbalveld zetten, maar ook naast de court kun je je er natuurlijk lustig mee voortbewegen.

Vanaf 15 februari kun je jezelf deze sneakers cadeau doen. Happy Valentine!

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Kijk eens verder dan je mancave

Schep sfeer en decoreer De tijd dat een man niet verder kwam dan het ...

Dé sneakertrends voor 2016

Heel geregeld brengen we nieuws over sneakers op Whatmatters. De tijd dat die enkel ...

Huur eens een VIP butler in

Eerlijk, een privé butler dat lijkt ons wel wat. Misschien een beetje decadent, maar ...

Hosting door Fraai