Dé dranktrends van 2019 die je absoluut niet mag missen!

Wanneer je aan alcohol denkt, komt bij menig man een fris pintje in beeld. Maar als je achter het beeld van het oude vertrouwde biertje kijkt, zie je andere trends omtrent alcoholische versnaperingen opkomen. Om jullie op de hoogte te brengen, laten we je kennismaken met de dranktrends van 2019!

Tournée minérale 365?

Alcohol is al jaren de garantie voor een goed feestje. Maar daar begint stilletjes aan verandering in te komen. Wees niet bang mannen, het zal nog even duren voordat je per ongeluk een pintje zonder alcohol bestelt omdat dit niet staat aangegeven op het menu. Steeds meer mensen beginnen dan ook minder vaak alcohol te drinken. En niet alleen tijdens tournée minérale… Ze zien bier vooral als een dikmaker.

Specialisatie on demand

De gespecialiseerde cocktail-, gin- of wijnbarretjes schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. De klant vindt de kwaliteit van hun drankje steeds belangrijker en neemt dus geen genoegen met de eeuwige simpelheid van een pintje. Wordt het dus een avondje Schotse whisky, een speciale G&T of een Prosecco mixje uit Italië? Aan jou de keuze, want voor liefhebbers van exotische drankjes en coole mixjes is er anno 2019 immers genoeg aanbod!

De functie van je drankje

De functie van je drankje gaat steeds belangrijker worden. Denk bijvoorbeeld aan proteïneshakes, kruidenthee of gembershots. De verpakking claimt dat het goed voor je is. In de toekomst zal je dus vaker op de verpakking kunnen lezen wat de functie van je drankje is.

Zo zijn vegan mocktails een opkomend fenomeen, waarbij je geen druppel alcohol binnenkrijgt en vegan friendly kan gaan feesten. En heb je ooit al eens gehoord van cannabidiol? Deze drankjes met hennep erin geven wel het farmacologische effect maar niet het psychoactieve resultaat van de plant. Al een groot succes in de Verenigde Staten, binnenkort ook in België?

Drinkstagrammers!

Influencers die de perfecte foto nemen om hun volgers het perfecte drankje te tonen, het is geen onbekend fenomeen. De drankenindustrie investeert veel in het stylen van cocktails en het trainen van barpersoneel om het juiste glas en garnituren te gebruiken, want blijkbaar is in 2019 het uiterlijk van cocktails net zo belangrijk als de smaak ervan…

You May Also Like

6 koffietrends voor 2017

Nee, de koffiehype is nog niet op zijn retour. De zaken zitten nog steeds ...

5 (bier)cafés om van te snoepen

De trouwe lezer van Whatmatters weet het al: wij zijn geen echte bierdrinkers. Wat ...

Boetiek c'est Chique, hotels om bij weg te dromen

Toe aan een citytrip? We geven het toe, ook bij Whatmatters voelen we het ...

Hosting door Fraai