BOSSY x Whatmatters: praat je graag over geld?

Praat je graag over geld?

Elke week krijgen Jens van Whatmatters en Dorien van Bossy een vraag voorgeschoteld. Hij deelt zijn bevindingen op hét platform voor ondernemende vrouwen, zij begeeft zich met haar woorden tussen de baarden en bolides. Hoe anders denken deze uitgevers over bepaalde onderwerpen? We komen het snel te weten. Topic van de week: perfectie.

Niet investeren
Voorjaar 2018. Bossy werd dan wel concreter, het was op dat moment nog steeds een idee. Ik durfde namelijk niet investeren. Niet in mijzelf, maar ook niet in mijn product. Erover praten? Dat deed ik al helemaal niet. Was dit idee mijn spaarcenten wel waard?

“Ik stelde mezelf één vraag: ‘Wat staat er bovenaan je bucketlist, Camps?’”

10.000 euro
Om de interne discussie over geld wat op gang te brengen, stelde ik mijzelf één vraag: ‘Wat staat er bovenaan je bucketlist, Camps?’ Een wereldreis? Nee, niet meteen. Een magazine maken? Oh ja! Ik weet niet hoeveel een wereldreis kost, maar ik besloot mezelf 10.000 euro te geven. Dat bedrag uitspreken, wakkerde instant mijn verantwoordelijkheidszin aan. Bossy was na die interne discussie niet langer een idee maar een project. Eentje waar geld, mijn spaargeld, mee gemoeid was.

Concrete goals
Sindsdien besef ik hoe belangrijk het is om over geld te praten, met mijzelf, maar ook met anderen. En het maakt niet over welke soms je praat. Voor sommigen is 10.000 euro niets, voor anderen alles. Stel vooral je eigen doelen en durf erover communiceren. Het maakt je goals concreet.

Ontdek op wearebossy.be hoe graag Jens over geld praat….

Over Dorien

Dorien is founder van Bossy. In september 2018 lanceerde ze Belgiës eerste on- en offline magazine voor ondernemende vrouwen. Hiermee inspireert ze tal van vrouwen (én mannen) in het leven op en naast de werkvloer.

Foto via Irmy Photography

You May Also Like

5 hipste co-work adresjes van Hasselt

Zoek je een goede plek voor een meeting, presentatie of om te werken aan ...

BOSSY x Whatmatters: toestemming vragen

Wanneer heb je voor het laatst iemand om toestemming gevraagd? Elke week krijgen Jens ...

Eén tegen één met Domien Loubry

Er zijn niet zo gek veel mannelijke stijliconen binnen onze landsgrenzen, laat staan dat ...

Hosting door Fraai