7 manieren om charismatischer over te komen

Heb je de uitstraling van een uitgewrongen schotelvod? Dan kan je twee dingen doen, je wentelen in zelfmedelijden of aan je uitstraling beginnen werken. Wij zouden voor het laatste kiezen, zeker als je weet dat mensen met charisma meer bereiken, met de mooiste vrouwen aan de haal gaan en simpelweg meer loeiharde cash verdienen. Hoe jij aan charisma kan winnen? Wij geven je alvast 7 manieren mee!

 1. Houd je zenuwen onder controle

Zenuwpezen hebben geen charisma. Je zal je zenuwen dus onder controle moeten leren houden, ook voor een publiek. Dat betekent oefenen! Houd je in het begin altijd het ergste voor dat kan gebeuren, meestal valt dat reuze mee.

 1. Praat gepassioneerd

Zorg dat je werkelijk gepassioneerd kunt vertellen over de dingen die je boeien. Mensen willen aangestoken worden met passie, dus houd je zeker niet in, ook al stelt het onderwerp niet zoveel voor.

 1. Leer luisteren

Converseren gaat twee richtingen uit, dus je ontpopt je maar beter tot een excellente luisteraar. Zorg dat anderen zich in jouw buurt goed voelen en laat ze uitpraten. Luister actief, mensen merken wanneer je faked.

 1. Wees gevat en humoristisch

Ok, het is niet iedereen gegeven. Wij hebben geluk dat we gevat en humoristisch zijn, maar anders is het wederom trainen geblazen. Stem je humor en gedrag wel af op je publiek, niet iedereen lacht met dezelfde zaken.

 1. Zet je lichaam in

Lichaamstaal maakt een belangrijk onderdeel uit van je uitstraling. Niemand wil praten met een ineengekrompen, akelig mannetje. Zorg dat je de ruimte vult, borst vooruit en kin omhoog. Druk je uit met je lichaam, maar overdrijf natuurlijk niet.

 1. Zorg dat je namen onthoudt

Zorg dat je een kei bent in het onthouden van namen. Zo ben je in staat iedereen te introduceren en laat je zien dat je belang hecht aan de persoon in kwestie.

 1. Wees positief

Lach, zorg dat je opgewekt bent en dat mensen met je willen praten. Wees optimistisch en zorg ervoor dat je anderen niet afbreekt.

 • Kevin Stickens

  Redacteur

  Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Relaxen in luxe op de Malediven

We kunnen er waarschijnlijk nog lang op wachten, maar als we ze krijgen, dan ...

De drie meest luxueuze First Class experiences ter wereld

Eerlijkheidshalve dienen we toe te geven dat ook wij meestal met onze benen in ...

Wintersporten als een baas! Luxe penthouse kost je slechts 83€ per nacht!

Tenminste als je nog 5 vrienden (of misschien wel beter, vriendinnen) zoekt die willen ...

Hosting door Fraai