5 sneakermerken voor de ecologisch bewuste man

Nee, linkse ecologische rakkers zijn we niet bij Whatmatters. Zeker Jens zweert volgens mij bij de CD&V gezien zijn job en als ondernemer kan er bij mij natuurlijk enkel blauw bloed door de aderen stromen. Soit, politiek is voor wussy’s, maar uiteraard willen we onze ecologische voetafdruk best wel wat verminderen als het stijlvol kan. Met deze sneaker brands help je het milieu alvast een handje en hoef je je niet te schamen.

Yatay

Geen idee wat de betekenis is van dit woord, maar dit sneakermerk maakt zijn schoenen in Italië. Recycleerbare materialen en organisch katoen geven deze sneaker vorm. Bovendien wordt er voor elk verkocht paar een boom geplant. Ok, goedkoop zijn ze niet, maar je moet iets voor het milieu over hebben.

Nat-2

Duitse sneakers, zo zijn er wel meer, maar Nat-2 is wel bijzonder. In deze sneakers uit München is gerecycleerde koffie verwerkt en de zolen zijn gemaakt uit kurk. Ook deze sneakers kosten een fortuin, maar serieus koffie aan je voeten, als dat geen verhaal is.

Veja

Ondertussen misschien wel het bekendste merk uit dit lijstje is Veja. Deze simpele en stijlvolle sneakers zien we ondertussen geregeld in het straatbeeld opduiken. De ecologische sneakers van dit label zijn wél betaalbaar.

Matt & Nat

Deze merknaam staat voor ‘material’ en ‘nature’. Als sinds 1995 zijn deze Canadese sneakers vegan en daar zijn ze best trots op in Montreal. Gerecycled nylon en rubber vormen de basis voor deze sneakers.

Tretorn

Deze naam doet bij tennisliefhebbers waarschijnlijk een belletje rinkelen. Deze Zweedse sneakers kun je helemaal volgen naar de bron van oorsprong en ze worden gemaakt met een minimum aan waterverbruik.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Omdat wijn op temperatuur écht wel een verschil maakt: Kelvin

Geloof ons als we zeggen dat de temperatuur van de wijn een hemelsbreed verschil ...

Yes, we (JERRY)CAN

Eerlijk bij Whatmatters dachten we dat de jerrycan een stille dood gestorven was. Ja, ...

3 last minute & low budget citytrips

Wil je last minute er nog even tussenuit en ben je niet het type ...

Hosting door Fraai