Whatmatters sprak met toekomstig Rally-wereldkampioen Thierry Neuville

Dit jaar moet het gebeuren!

Komende donderdag trappen de ronkende rallywagens het nieuwe WRC-seizoen af tijdens de eerste shakedown in de Rally van Monte-Carlo. Het echte werk begint dan vrijdag waar ze in de besneeuwde omgeving van het Prinsdom de eerste adrenaline stoten van het jaar zullen ervaren. Alvorens naar de startplaats in de Alpen, meer bepaald Gap, af te reizen, bracht onze Belgische trots en vice-wereldkampioen Thierry Neuville en piloot bij Hyundai een kort bezoek aan het Autosalon van Brussel. Wij kregen de kans op een even vluchtig babbeltje!

Dag Thierry, wat zijn de verwachtingen voor komend seizoen?

Ik verwacht een open seizoen. Zo heeft iedereen vorig seizoen kunnen zien hoe klein de verschillen zijn en dat het uiteindelijk op erg weinig aankomt. Toch beginnen we met dezelfde doelstelling als vorig seizoen, en dat is wereldkampioen worden. We waren er al drie keer heel kort bij maar telkens liep het toch nog ergens mis. Er is dus nog marge tot verbetering en ik heb er vertrouwen in dat we die marge dit jaar zullen vinden en we het deze keer wel gaan afmaken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Thierry Neuville (@thierryneuville) op


Straffe woorden die getuigen van veel vertrouwen. Is er dan veel veranderd aan de wagen ten opzichte van vorig jaar?

Neen, dat niet. Onze i20 is grotendeels dezelfde als vorig jaar, iets wat trouwens voor zowat alle WRC-wagens telt. Wel is er sterk ingegrepen in de omkadering van het team.

Vertel…

We hebben heel wat nieuwe mensen in het team en we hopen dat deze extra verrijking en kijk op de zaken de paar procenten zijn die we afgelopen jaren net misten om het wereldkampioenschap binnen te halen. Iedereen is alvast super gemotiveerd.

Ook voormalig wereldkampioen Sébastien Loeb komt jullie team vervoegen, hoe sta je daar tegenover?

Een negenvoudig wereldkampioen heb je beter in je team dan bij de concurrentie. Hij zal niet gans het kampioenschap afwerken maar de momenten hij bij ons is, zullen we kunnen teren op zijn ervaring. En laat duidelijk zijn, dat hij ook een welgekomen versterking is in de race naar de constructeurstitel want ook dit is een doelstelling van het team, deze veroveren.

Te beginnen in Monte-Carlo. Wat zijn de kansen?

Monte-Carlo is nog steeds niet mijn favoriete rally! (lacht). Met het kampioenschap in het achterhoofd is het wel belangrijk dat je overal behoorlijk wat punten pakt. Zoals in elke manche van het wereldkampioenschap is er altijd wat geluk mee gemoeid en in Monte-Carlo is dit niet anders. Het weer en de daarbijbehorende keuze van de banden is cruciaal. Zoals ik al zei, hebben we een uitgebalanceerd team en ook hier zullen diegene die hiervoor instaan in samenspraak met de rijders en ingenieurs hun verantwoordelijkheden nemen en ons hopelijk mee gidsen naar de overwinning.

En zo naar die eerste titel als wereldkampioen! Succes! 

Foto’s: Whatmatters

You May Also Like

Whatmatters on tour: Marbella & Amare Beach Club Hotel

‘Hey Jens, geen zin om op onze kosten drie dagen Marbella te verkennen?’ Heel ...

De Blast C5 Ultimate: de snelste kart ter wereld

Mannen en speeltjes, ze krijgen er niet genoeg van, althans wij toch niet. Anders ...

Interview met upcoming influencer Alex Verstappen

Hoi Alexander, stel jezelf eens kort voor Ik ben Alexander ( Alex voor de ...

Hosting door Fraai