Vliegen we binnenkort met een elektrische Rolls?

Ja, als het van Rolls Royce afhangt…

Het leven van vervoersmiddelen op fossiele brandstoffen lijkt geen lang leven meer beschoren. We gaan, rijden, fietsen, sporen,… hoe langer hoe meer hybride of zelfs compleet elektrisch. Maar kan het ook al vliegend elektrisch?

Rolls Royce, als sinds de start van het bedrijf in 1906 gekend als pionier in (luxueuze) wagens én, jawel, vliegtuigmotoren, gaat het alvast proberen met zijn Rolls Royce ACCEL. Revolutionair en toonaangevend zijn…het zit in hun DNA. Wist je trouwens dat tijdens de Eerste Wereldoorlog ongeveer de helft van de geallieerde vliegtuigen een Rolls-Royce-motor had?

Rolls ontwikkelt zijn Accel, die het snelste en volledig emissie-vrije vliegtuig in de geschiedenis moet worden, in een hangar in de Gloucestershire-luchthaven. Drie erg lichte motoren worden aangedreven door een batterij met maar liefst 6000 dicht opeengepakte cellen. Deze krachtbron levert meer dan 500 pk, heeft een autonomie van boven de 300 kilometer en zou een topsnelheid halen tegen de 500 km/u. Wanneer het hebbedingetje effectief op de markt komt en wat het moet kosten is nog verre van bekend. We zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Wie ons een beetje volgt weet dat wij afgelopen jaar op onze ‘Whatmatters On Tour‘ dik tien keer het vliegtuig hebben genomen. Deze Rolls Royce zou onze ecologische voetafdruk wel heel erg groen maken…en onze bankrekening ongetwijfeld bloedrood.

Bron: Top Gear
Foto’s: Rolls Royce

You May Also Like

Fiat 500 gaat elektrisch en krijgt in zijn derde generatie een nieuw design

Wij zaten op de eerste rij tijdens de wereldpremière van de nieuwe Fiat 500 ...

Nieuwe BMW 7-reeks ademt luxe

Eindelijk laat de luxueuze krachtpatser zich zien… We mochten eerder al kennismaken met de ...

5 dingen die je nog snel in je tuin moet doen

Nee, geen angst, we gaan je geen gras laten maaien. Maar voor het goede ...

Hosting door Fraai