Vliegen we binnenkort met een elektrische Rolls?

Ja, als het van Rolls Royce afhangt…

Het leven van vervoersmiddelen op fossiele brandstoffen lijkt geen lang leven meer beschoren. We gaan, rijden, fietsen, sporen,… hoe langer hoe meer hybride of zelfs compleet elektrisch. Maar kan het ook al vliegend elektrisch?

Rolls Royce, als sinds de start van het bedrijf in 1906 gekend als pionier in (luxueuze) wagens én, jawel, vliegtuigmotoren, gaat het alvast proberen met zijn Rolls Royce ACCEL. Revolutionair en toonaangevend zijn…het zit in hun DNA. Wist je trouwens dat tijdens de Eerste Wereldoorlog ongeveer de helft van de geallieerde vliegtuigen een Rolls-Royce-motor had?

Rolls ontwikkelt zijn Accel, die het snelste en volledig emissie-vrije vliegtuig in de geschiedenis moet worden, in een hangar in de Gloucestershire-luchthaven. Drie erg lichte motoren worden aangedreven door een batterij met maar liefst 6000 dicht opeengepakte cellen. Deze krachtbron levert meer dan 500 pk, heeft een autonomie van boven de 300 kilometer en zou een topsnelheid halen tegen de 500 km/u. Wanneer het hebbedingetje effectief op de markt komt en wat het moet kosten is nog verre van bekend. We zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Wie ons een beetje volgt weet dat wij afgelopen jaar op onze ‘Whatmatters On Tour‘ dik tien keer het vliegtuig hebben genomen. Deze Rolls Royce zou onze ecologische voetafdruk wel heel erg groen maken…en onze bankrekening ongetwijfeld bloedrood.

Bron: Top Gear
Foto’s: Rolls Royce

You May Also Like

Sinds wanneer kan je Gsm’s opvouwen?

Het einde van de wereld is nabij. Aliens vallen aan. Je kan je gsm ...

Jules & Fils…omdat mannen wel van een stijlvol klokje rond de pols houden

Vergeet Zwitserland…wij dragen Belgisch!  En dat ook een Belgisch merk stijlvol kan zijn rond ...

Nike pakt uit met wel hele mooie nieuwe voetbalshirts!

Niet dat we nu zo heel veel in voetbaltenue rondlopen (lees: nooit), maar een ...

Hosting door Fraai