Porsche denkt al volop aan de zomer: 911 Cabrio

Het dak eraf!

Het gaat snel bij de jongens met het zwart steigerend paard uit Stuttgart. Nog geen paar weken na de officiële lancering van de nieuwste Porsche 911 (generatie 992) volg er nu het dakloze broertje. Een nieuwe telg binnen het gezin met hetzelfde DNA en zowel esthetische als technische verbeteringen die we ook terugvinden op de nieuwe 992.

Sinds 1982 en nog altijd niet veranderd…de zachte dakconstructie. Ondertussen wel met een hydraulisch systeem, dat opent of sluit in twaalf seconden, en eentje met een uit magnesium opgetrokken componenten zodat het dak alvast niet gaat zwellen bij hogere snelheden. Dakloos is er ook nog het uitschuifbare windscherm zodat ook hier, bij hogere snelheden, open kan blijven genieten van deze toch wel fantastische machine. 

Bestellen kan vanaf nu en zal je voor de basisversie (Carrera S) minstens 137.915,80 euro kosten. Het vierwielaangedreven broertje (Carrera 4S) heb je ‘al’ vanaf 145.901,80 euro.

Onderhuids ligt een drie liter krachtbron van 450 pk die de Porsche 911 Cabriolet Carrera S laat sprinten in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u. De vierwielaangedreven 4S schiet net dat tikkeltje sneller uit de startblokken en bereikt 100km/u in slechts 3,8 seconden. Haal je jouw portefeuille nog eens extra boven met het optionele Sport Chrono-pakket, dan knijp je er zelfs nog 2 tienden van een seconde. Stoppen met versnellen doet deze krachtige jongen bij 306 km/u, (de S) en 304 km/u voor de vierwielaangedreven variant.

Hoe de 911 Cabriolet rijdt hopen we vanaf maart te ontdekken maar ze beloven alvast een nog betere wegligging (zelfs bij nat weer). Esthetisch is dit alvast een voltreffer…en niemand twijfelt eraan dat het ook een waar plezier is deze kennis te laten maken met je rechtervoet.

 

tcoc

You May Also Like

Deze Bugatti Chiron kan jij wél betalen! (met dank aan Lego)

Haal het kind in jou terug boven! Tenzij je Rockefeller of de grote baas ...

Is deze Fisker nu al de grootste concurrent voor de Tesla Y?

De markt gaat los met elektrische SUV’s Als er nog twijfel over zou bestaan…vanaf ...

Harley Davidson van The Terminator staat nu te koop!

‘I’ll be back!’ Welke man droomt er niet van een dikke Harley onder de ...

Hosting door Fraai