Persoonlijker met ravissante styliste en personal shopper Sacha wordt het nooit!

Hebben wij stijl? Voor sommige ongetwijfeld wel, voor anderen sowieso niet. Laten we het erop houden dat we ons op de juiste gelegenheden nog wel kunnen kleden maar dat we op een zondagochtend evengoed als een ‘slons’ naar de bakker en slager hollen. Maar als we vanaf nu écht stijladvies nodig hebben, roepen we de hulp van Sacha in. Een knappe styliste, personal shopper die tegelijk ook wel met social media kan spelen. Vergeet Jani…hier is Sacha!

Hey Sacha, stel je eens kort even voor?
Ik ben Sacha, 29 jaar en ik ben sinds afgelopen jaar gestart met mijn eigen bedrijf The Sage…styling, personal shopping, brand management & Instagram.

Tof! Hoe ben je in de modewereld gerold? 

Ik heb Bedrijfskunde gestudeerd en een Master in Marketing Communicatie behaald, maar eigenlijk wist ik altijd al dat ik van mijn passie, mode, mijn werk wilde maken. Ik kwam acht jaar geleden als Nederlandse in Antwerpen wonen en wist niet goed waar ik moest beginnen.

Na een lange tijd als project manager en consultant te hebben gewerkt dacht ik:  “Dit is niets voor mij”. Ik besloot tijdelijk te gaan werken in de verkoop bij Renaissance (Princess NV). Een super toffe winkel met hele toffe collega’s, maar niet mijn ambitie. Nadat ik er een jaar heb gewerkt en een goed gesprek had met mijn baas, mocht ik de social media voor alle acht winkels doen en ben ik al snel doorgegroeid als verantwoordelijke voor de marketing en branding. Bij toeval was de stylist van Princess eens ziek en heb ik mijn eerste styling gedaan voor een shoot. Toen ontdekte ik dat dit was wat ik de rest van mijn leven wilde doen!

Ik heb de verschillende functies bij Princess een lange tijd gecombineerd, maar ik merkte dat mijn creatieve kant mij veel beter lag dan de cijfertjes en het management. Ik deelde mijn styling werk via stories op mijn Instagram en kreeg op deze manier veel aanbiedingen van merken om styling te doen. Gezien de combinatie van mijn opdrachten en Princess op een bepaald moment niet meer mogelijk was, heb ik de sprong gewaagd en ben ik sinds een paar maanden volledig als zelfstandige begonnen.

Respect voor de durf en het lef! Wij zijn wel eens benieuwd naar welke 3 gouden stijltips je voor mannen hebt? En geef gelijk eens aan waarom ze beroep op je moeten doen als personal shopper? 

3 gouden tips?
1. Shop
2. Met
3. Mij
En je komt erachter!

Ok, nu onze agenda’s eens naast elkaar leggen dan! Op echte tips moeten we dus nog even wachten…maar misschien heb je wel nog absolute afknappers? 

Qua styling…een man in te strakke/kleine kleding (denk de girlfriend jeans) is een absolute afknapper. Als het om persoonlijkheid gaat…een man die onzeker is en niet weet wat hij wil.

Duidelijk! Wat is de leukste shoot en/of samenwerking die je al hebt mogen doen? 

Tgoh, dat is moeilijk kiezen. Ik had een jaar geleden nooit durven dromen dat ik met zoveel inspirerende mensen en merken zou mogen samen werken.

Een diplomatisch antwoord! Bekijk je jezelf als influencer of heb je er ambitie in?

Als influencer niet per sé. Ik ben iets meer dan een jaar geleden begonnen met Instagram op aanraden van vriendinnen en dacht waarom niet!? Ik was verbaasd over hoe goed het ging. Mensen zagen iets in mij, wat ikzelf niet zag en de opdrachten kwamen binnen.

Mijn focus ligt op outfits, dat is wat ik leuk vind en dat is wat ik kan. Als ik mensen hiermee kan inspireren is dit een heel groot compliment.

En dat doe je ongetwijfeld. Hoeveel tijd spendeer je dan aan je socials zoals Instagram? 

Veel! Ik heb gelukkig mijn broer als vaste partner die mij ontzettend helpt. Hij snapt mijn visie, is  zelf erg creatief, stelt mij op mijn gemak voor de camera en pusht mij om door te zetten na de zoveelste verandering in het algoritme.

Zwijg ons over algoritmes…maar we onderbraken je…
Wat ik merk is dat mijn volgers het liefst persoonlijke en spontane foto’s zien en graag meekijken in mijn dagelijks leven en niet per sé mijn werk als model of als stylist. Soms ben ik die balans even kwijt qua tijd met andere opdrachten.

Hiernaast is Instagram voor mij niet alleen een creatieve uitlaatklep maar ook een tool in het genereren van meer naambekendheid en jobs. Het is dankzij Instagram dat ik veel benaderd wordt voor styling jobs, personal shopping, etc. Conclusie: ik zal hierin zeker veel tijd blijven investeren.

Waarom moeten mensen jou volgen op sociale media?
Mensen moeten niks maar ik hoop de mensen die mij volgen op Instagram te kunnen inspireren met mijn persoonlijke stijl en werk.

Instagram staat ook vol met (inspirational) quotes… Is er zo eentje die jou typeert?

Ik heb het even gevraagd aan mijn vriend en kreeg het antwoord: “Het leven is een feestje”.

Een hele goede eigenlijk. Het is zo belangrijk om te genieten en plezier te hebben. Ik neem mijn leven niet te serieus, maar ik neem wat ik doe in mijn leven wel serieus.

Die laatste kan ook wel doorgaan voor een quote! Als we het even over je ambities mogen hebben, waar wil je binnen dit en een jaar staan?

Ik leef op doelen. (lacht) Dit zowel op professioneel als persoonlijk vlak! Ik heb een hele duidelijke visie en droom en daar wil ik stap voor stap naartoe werken.

Dus…
Dit jaar wil ik een duidelijke groei hebben bereikt van The Sage op alle vlakken. website online, Instagram, terug high-end styling doen, mijn personal shopping naar een hoger level brengen en de relaties met mijn huidige klanten verder uitbouwen (collecties uitbrengen in samenwerking staat op het to-do lijstje). Verder wil ik alle opportuniteiten die op mijn pad komen met beide handen aangrijpen en vooral genieten.

En op privé-vlak?
Op privé vlak wil ik meer van de wereld hebben gezien en genieten van de mensen die mij dierbaar zijn. Afgelopen jaar heb ik beseft dat het leven kort is en in een ogenblik kan veranderen.

Kan je ook genieten van lekker eten en een stapje in de wereld te zetten? Wat zijn zo jouw favoriete eetadresjes en plekjes om te gaan stappen? 

Orso voor de beste pizza in Antwerpen en als het wat meer mag zijn L’épicerie du Cirque.

Dennis, aub en dankjewel…je wordt nog eens (terecht) vernoemd!
Stappen varieërt van een R&B-feestje naar heel de avond dansen met vriendinnen tot een techno-feestje met mijn vriend. Ik vind het trouwens ook superfijn om met een achtergrondmuziekje thuis een hele avond te borrelen en bij te kletsen met vrienden.

Je hebt ook een vriend… 

Ja! He ticks all the boxes! (lacht)

Met andere woorden, hij voldoet aan alles! Is er iets waarmee iemand je echt kan verrassen of gelukkig maken? 

Dit zit in kleine dingen. Ik kan intens gelukkig worden van quality time met mijn familie, vrienden en lief. Neem daarbij een zonnige bestemming met zee en strand en ik ben de gelukkigste mens op aarde… en euh…een mooie handtas is ook nooit verkeerd natuurlijk.

We hadden het kunnen raden! Een klapper om mee te eindigen! Bedankt voor je tijd en heel veel succes met de verdere uitbouw in alles wat je doet! Hou ons zeker op de hoogte en wij blijven het alvast volgen! Waar? Eén adres… INSTAGRAM.

Cover: Nina Crebas
Video YouTube: Charlotte de Greef
Foto’s Styling voor Renaissance Antwerpen en Sketch Knokke

You May Also Like

Reistip! Met de trein van de Westkust naar de Oostkust van de VS

Een eeuwige discussie…wat is het mooiste, beste of waar is het meest te beleven? ...

Heeft Sarinah Gitopawiro een zonde? Oh jawel!

Sarinah Gitopawiro…wat de achternaam al deed vermoeden, we hebben vandaag afgesproken met een knappe ...

LaFerrari gaat topless

Bij Whatmatters hebben wij geen problemen met topless, integendeel zelfs, we kunnen het zelfs ...

Hosting door Fraai