Nike streeft verder naar de ultieme pasvorm

Na een poging of 3 zullen we heus wel eens een bal in de ring krijgen, maar om ons nu basketballers te noemen: nee. We hadden dus geen idee dat de poten van deze giganten, tijdens een wedstrijd, makkelijk een halve maat kunnen uitzetten. Enter de Nike Adapt om dit (pijnlijk) euvel te verhelpen.

Door middel van innovatieve zelfstrikkende veters, een app en firmware die continu wordt bijgewerkt, creëert het Nike Adapt-platform de ideale persoonlijke pasvorm. De Nike Adapt BB-basketbalschoen is nu de eerste schoen, waar de technologie in verwerkt is. Nog steeds geen garantie op driepunters, maar wel om pijnloze voetjes. Basketbalschoenen krijgen het zwaar te verduren en moeten aan heel wat eisen voldoen, meteen aan ook de reden waarom de technologie meteen hierin wordt gestopt.

HOE WERKT DE SCHOEN?

De Nike Adapt BB is uitgerust met een motortje en een tandwielmechanisme die detecteren hoeveel spanning de voet precies nodig heeft en de veters automatisch aansnoeren. De treksterkte van de veters komt overeen met zo’n 14,5 kilogramkracht (grofweg het equivalent van een standaard parachutekoord) en zorgt ervoor dat de voet stevig vastgesnoerd blijft tijdens het sporten.

De FitAdapt-technologie vormt het hart van deze innovatie en laat spelers toe om manueel of via de Nike Adapt-app verschillende pasvormen in te stellen voor verschillende momenten van de wedstrijd. Tijdens een time-out wil een speler zijn schoenen bijvoorbeeld losser maken, om ze vervolgens weer aan te spannen wanneer hij het veld opnieuw betreedt. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om een specifieke pasvorm in te stellen tijdens de opwarming. Daarnaast kunnen spelers ervoor kiezen om firmware-updates te ontvangen van de FitAdapt-technologie, waardoor ze hun pasvorm steeds preciezer kunnen afstellen en toegang krijgen tot nieuwe digitale diensten.

De Nike Adapt BB is vanaf februari verkrijgbaar!

 

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Sneakers van Game Of Thrones? Adidas zorgt dat het kan!

Een hebbedingetje voor echte fans… We moeten nog heel even geduld hebben alvorens het ...

Op zoek naar de perfecte oortjes,

Natuurlijk kun je voor de standaard oortjes gaan die je bij je smartphone krijgt, ...

Hosting door Fraai