Lamborghini Urus kan nu eindelijk ook Off-Road uit de voeten…

Of beter…uit de wielen…

Ondanks het feit dat ze bij Lamborghini bij hoog en laag bleven beweren een SUV op de markt te hebben gebracht die ook op onverhard zijn mannetje staat, wist iedereen dat je met een snelle luxe-SUV, geleverd met standaard 23″ rubberen laagprofiel-sloffen niet veel verder dan een iets wat stoffige doch platgereden onverharde weg komt. Een gemis voor de gefortuneerde off-roaders die hun Italiaanse stier wel eens op wat ruiger terrein wilden lossen.

Tot nu! Lamborghini komt dan ook met een, niet zo bijster originele naam, ‘Off-Road Package’. In plaats van de gigantische 23″ laagprofiel-banden, krijgt deze ruigere stier lichtere 21″ velgen met dikkere terreinbanden, stalen beschermplaten en worden de op- en afrijhoeken respectievelijk van 20,3° naar 27,9° en van 26,8° naar 28,3° vergroot. Voeg daar de luchtvering met 3,5cm hogere speling, drie nieuwe rijmodi (Terra en Sabbia)  en je kan al eens een beetje zotter doen.

Dat deze 4.0L V8 van 650 PK in deze versie iets moet toegeven op de originele versie met een sprint naar 100 (3,9 seconden) en een top van van 307 is ongetwijfeld een feit. Dat hij ook iets duurder zal zijn dan de standaard 212.000€ ongetwijfeld ook. Maar je hebt er wel een snelle SUV die wel een duin op kan in de plaats.

Alle nieuwe snufjes vind je hieronder in een video.


Credits: Lamborghini

tcoc

You May Also Like

Audi lanceert Q4 E-Tron in Genève

Dé plaats om nieuwe modellen voor te stellen Helaas voor de jongens van Febiac ...

Deze Tesla Model X heeft al 563.000km op de teller

Tesla’s batterij lijkt erg betrouwbaar De levensduur van een batterij in elektrische wagens…er is ...

Weekendtip: Antwerp Classic Car Event te Brasschaat

Antwerp Classic Car Event, het populairste oldtimertreffen van Antwerpen, is (bijna) helemaal klaar om ...

Hosting door Fraai