Koude natte winter houdt warmvolle Charlotte Mewis niet tegen

Om wat te doen? Om te shooten als model! Hoewel het in de winter wat stilvalt en de buitenschools plaatsruimen voor cosy binnenshoots, zit Charlotte Mewis op hete kolen. Deze knapperd, die we toevallig ontdekten tijdens een Instagram-scrollsessie, wil zoveel mogelijk voor de lens staan. Fotografen die dit lezen en denken, dat wil ik ook wel, weten dus waar ze moeten zijn. En wil je ze beter leren kennen? Lees dan snel haar interview!

Dag Charlotte, stel je eens kort even voor?

Ik ben Charlotte Mewis, 19 jaar en geboren en getogen in Hasselt. Sinds dit jaar zit ik op kot in Brussel en dat bevalt mij enorm. Ik studeer Toerisme-en Recreatiemanagement en vind dit een heel interessante richting. Ik hou zelf ook heel veel van reizen en ontdekken. Daarnaast hou ik mij veel bezig met fashion, (thrift)shoppen, interieur, fotografie en Instagram. Ook al spendeer ik soms veel tijd op sociale media, ik zorg er wel voor dat ik echt mezelf blij. En dat vind ik ook heel belangrijk.

Hoe ben je uiteindelijk in de fashion- en modellenwereld gerold?

Vroeger was ik iemand die nooit op foto’s wilde en er ook niet veel om gaf wat er op mijn Instagram of Facebook stond. Een jaar of 2 geleden vroeg mijn kapper mij om eens te shooten voor zijn kapperszaak. Hij werkte vroeger voor the top of the game in Parijs. Ik heb dan enkele keren met hem geshoot en dit beviel mij wel. Later liep het allemaal via Instagram. Fotografen begonnen mij te volgen of ik volgde hun en al vlug werden er datums voor shoots vastgelegd. In de zomer heb ik veel shoots gedaan, nu is het even wat minder met de koude. Ik neem ook graag mijn eigen foto’s om zo ook de kant van de fotograaf te beleven. Op deze manier kan je echt alles doen met je foto’s, because you’re the boss.

Amen! Wat was tot nu toe de leukste shoot of samenwerking die je al hebt mogen doen?

De leukste shoot was mijn shoot met Luc Laureys. Een hele sympathieke man met echt passie voor zijn vak. We zochten samen enkele locaties uit waar we naartoe wilden en hebben op elke locatie prachtige foto’s gemaakt. Hij vond het geen moeite om mij te komen halen en naar alle locaties te rijden en tijdens de autoritten hadden we leuke gesprekken. Achteraf waren we allebei ook heel blij met de resultaten.

Wat zijn je verdere ambities op modellenvlak?

Ik heb op het moment een beetje het gevoel dat het wat stilgevallen is. Ergens omdat het winter is, ergens omdat ik het druk heb, ik weet niet precies hoe het komt. Dit vind ik wel jammer want ik wil zeker niet dat het hier stopt. Ik zou graag verder groeien en meer kansen krijgen en deze ook met twee handen grijpen. Momenteel is het dus even afwachten wat de toekomst brengt, maar ik ben zeker wel bereid om te vechten voor mijn dromen.

En zo sta je putteke winter toch op Whatmatters! Wie weet weten ze je nu terug te vinden! Nu, de kerstkalkoen enzo zijn verorberd maar wat doe jij om fit te blijven?

Goh, heel eerlijk, veel te weinig eigenlijk. Ik heb een vrij druk leven waardoor sporten er te weinig van komt. Ik probeer wel gezond te eten en ben dol op smoothies. Ik ga wel graag eens wandelen om even op adem te komen na een drukke dag.

Goei genen dus! Heb je ook ambitie als influencer?

Influencer zijn lijkt me enorm leuk. Ik spendeer ook wel veel tijd op Instagram, maar zoals ik al zei blijf ik steeds mezelf. Ik heb ook veel interesses en ik denk dat dit mij zeer veel kansen zou bieden. Ik ben ook zeker bereid en gemotiveerd om hier tijd en moeite in te steken, omdat dit me echt super lijkt en ik denk ook dat het iets is wat echt bij mij past.

Instagram en quotes zijn onafscheidelijk…is er een quote die jou typeert?

“Nothing is a beautiful as someone who has survived losing everything and still has a tender heart.”

Een mooie! Als we je binnen een jaar terug zouden spreken, waar wil je dan staan?

Goh, geen makkelijke vraag voor nog een “jong” iemand. Ik hoop mijn studies succesvol verder te zetten en mij daarnaast bezig te houden met modellenwerk en hopelijk in de toekomst ook als influencer. Ik wil vooral groeien en héél veel bijleren. Ik wil zelf ontdekken wat ik kan en dat ook laten zien.

Vol ambitie dus! Waarom moeten mensen jouw volgen op de sociale media?

Euhm, because they want to! En ook omdat ik mijn interesses verder wil uitbouwen en verder wil gaan in de modellenwereld en als influencer. Instagram is de enige sociale media die ik veel gebruik dus hier zullen alle updates en resultaten verschijnen.

Als we je dan mogen meenemen voor een drankje en een hapje, waar zou dat dan zijn?

Deze adresjes liggen voor mij sowieso in Brussel. Ik ben hier nog maar enkele maanden, maar ben totally in love with the big city! Mijn favoriete eetadresje is Bavet, hier kan je superlekkere pasta’s eten en zelf de grootte, pasta, saus en topping kiezen. Ideaal dus en voor ieder wat wils! Om te gaan stappen kies ik voor Madama Moustache, hier is elke donderdag hiphop avond en dat is echt mijn ding! Als ik vrijdag niet te vroeg les heb is dit mijn wekelijkse uitlaatklep.

En doe je dat alleen of heb je ook een vriend?

Ja, ik heb sinds kort een vriend.

Waarmee kan hij je echt verrassen of gelukkig maken?

Een reisje cadeau is wel echt een top idee! Maar als ik iets meer inside of the box moet denken, dan gewoon iets kleins wat betekent dat die persoon aan me denkt en dat ik veel voor hem beteken en dat ook wederzijds is.

Moh! Hij weet wat doen! Laatste vraagje…welk geheim weten weinig mensen over je?

Hoe gek ik eindelijk kan zijn. Dit komt enkel te boven bij de mensen die het dichts bij mij staan. Ik ben meestal eerst redelijk verlegen, maar mensen die mij goed kennen zien mij echt als een gekkie denk ik!

En met dit gek antwoord gaan we er ook uit! Heel veel succes nog met alles wat je onderneemt en wij blijven het zeker volgen! Dat doen we, zoals alle lezers nu, op Instagram.

Credits:
– ADUMON.com
– Lanarophotography
– Stefan Alen
Luc Laureys
– Alain Vandermaelen

You May Also Like

Een sympathiek interview, met de elegante Nathalie Desplancke

Elegant en sympathiek zo zou je Nathalie kunnen omschrijven. Nee, dat zeggen niet wij, ...

Vergeet voetbalvrouwen…het is aan de voetbaldochters!

Wat dacht je van Demi de Boer? Dat Ronald de Boer niet alleen raak ...

Rookie Lais Ribeiro schittert in bikini

Kort nadat ze in 2009 lokaal ontdekt werd begon ze te lopen voor grotere ...

Hosting door Fraai