Knap en ondernemend…Fitgirl Aline

Het is januari en laten we heel eerlijk zijn, de feestdagen hebben hun werk gedaan. En dan vooral in omvang. Niet dat wij op de redactie kunnen worden beschuldigd worden van zwaar maar dat er een paar kilootjes zijn blijven plakken, is een feit. Dat het dus hoogtijd wordt om een personal trainer aan te spreken of de loopsloffen aan te trekken is een feit. Helaas, voor ons mannen, kan fitgirl Aline ons niet helpen. Zij werkt alleen met vrouwen. Maar wie is die fitgirl die we vandaag in de kijker zetten? Wel, je komt het snel te weten!  

Dag Aline, stel je eens kort even voor.
Mijn naam is Aline, ik ben 24 jaar oud en woon in Sint-Truiden. Thuis zeggen ze dat ik van kleins af aan al graag mijn eigen willetje doordrukte. Je kan me wel omschrijven als gedreven en ambitieus. Toch heb ik ook ergens het gevoel dat ik constant mensen wil helpen. Een verandering teweeg brengen. Dit kan ik nu elke dag waarmaken in mijn job. Sinds kort ben ik zelfstandige in hoofdberoep. Het begon met mijn eigen webshop, Lex Gymwear, en later ben ik ook begonnen met Peachy Perfect. Hier geef ik personal training voor vrouwen, in mijn eigen ruimte. Ik verdeel mijn tijd dus tussen twee jobs. Op eender welke manier, ik ben dagelijks met fitness bezig. Ik ben enorm dankbaar dat ik van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken. Dat is iets waar iedereen van droomt, toch?

Daar dromen wij al jaren van…helaas lukt het ons vooralsnog niet. Wat is zowat de leukste shoot of samenwerking die je al hebt mogen doen?

Dat was de samenwerking met iMadeMeals. Zij kwamen met hun bedrijf op nationale TV,
op de zender VIER. Zij moesten in het programma ‘De Leeuwenkuil’ hun idee verdedigen
tegenover een jury. Ik werd gevraagd om in bikini mee op tv te komen. Eerst zag ik dit
echt niet zitten. Voor heel Vlaanderen in een bikini, dat was voor mij wel een beetje een
drempel. Maar ik werd overtuigd en ben toen echt uit mijn comfortzone gestapt. Ik vond
het uiteindelijk het hele leuke ervaring en ik ben blij dat ik het toch gedaan heb!

En nu sta je voor heel Vlaanderen, lees als Whatmatters ook in de picture. En terecht met dit afgetraind lichaam en mooi snoetje! Hoeveel tijd spendeer je trouwens in de gym om dit resultaat te bereiken?

Eerlijk? Minder dan vroeger. Enkele jaren geleden was ik nog meer bezig met fitness. Toen ging ik zeker vijf tot zes keer per week naar de gym, ongeveer anderhalf uur per keer. Maar nu heb ik door het vele werk daar gewoon geen tijd meer voor. Ik probeer nu vier keer per week te gaan, telkens een dik uur. Ik ben hier veel flexibeler in geworden en weet nu ook goed wat voor mij werkt. Dat scheelt al heel wat tijd.

Je bent een eigen gymwear lijn gestart, wat wil je ermee bereiken?

Ik heb altijd enorm opgekeken naar jonge mensen die van hun kleine droom een groot
succes hebben kunnen maken. Dit wou ik ook en ik had nood aan een echte uitdaging.
Een uitdaging is het zeker! Ik leer elke dag nieuwe dingen, ook over mezelf. Waar Lex zal
eindigen kan ik op dit moment natuurlijk nog niet zeggen. Ik ben pas in 2018 begonnen.
Maar ik ben al enorm dankbaar dat ik deze kans heb gekregen en ik ben van plan er zeker
een succesvol merk van te maken. Er komen nog veel leuke dingen aan!

Hou ons zeker op de hoogte! Heb je ook ambitie als influencer? Via Instagram bijvoorbeeld?

Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Eigenlijk is Instagram een hobby die wat uit de hand is
gelopen. Ik ben alleszins niet met het idee gestart om als ‘influencer’ aan de slag te gaan.
Maar nu ben ik natuurlijk wel enorm blij dat ik hierdoor wel wat kansen krijg. Uiteindelijk is het ook een goed hulpmiddel voor Lex en Peachy Perfect. Ik gebruik Instagram elke dag
wel enkele uren. Ik durf zelfs te zeggen dat ik er inderdaad niet meer zonder zou kunnen..

En ambitie als influencer? Goh, ik noem mezelf niet echt een influencer. Ik ben daar
misschien wat bescheiden in. Maar laat ons zeggen dat ik zeker open sta voor alles wat nog op mijn pad komt, maar dat ik dit van dag tot dag bekijk. Mijn doel is nu voornamelijk
mensen te motiveren en te inspireren. Op zowel fysiek als mentaal vlak. Ook maak ik soms vlogs maar dit ligt nu even stil door mijn druk werkschema. Dit wil ik wel
heel graag terug oppikken omdat ik dan meer het gevoel heb dat ik echt contact heb met
mijn volgers en dat vind ik echt leuk om te doen.

Waarom moeten mensen jou volgen op de sociale media?

Mijn doel is echt om mensen te motiveren. Een verandering teweeg brengen in de
mindset. Zelfzekerder zijn, je dromen achterna gaan, actie ondernemen! Op eender welk
vlak. Doe dat wat je gelukkig maakt is eigenlijk mijn boodschap. Via mijn Instagram
probeer ik dit dan ook te delen. Al kan ik maar één iemand motiveren of inspireren door
een caption of foto die ik plaats, dan ben ik al super gelukkig.

Instagram staat bol van de quotes, is er een quote die je typeert?

“And one day she discovered that she was fierce, and strong, and full of fire. And that not
even she could hold herself back because her passion burned brighter than her fears.”

Bam! Over passie gesproken, waar wil je binnen dit en een jaar staan?

Binnen een jaar wil ik graag nog succesvoller zijn in mijn carrière. Dat komt voor mij
momenteel op nummer één. Voornamelijk de webshop, dat is echt mijn baby’tje. Ook zou
het fijn zijn nog leuke samenwerkingen te mogen aangaan via Instagram.
Voor de rest genieten van het leven: reizen en me omringen met de mensen die ik het
liefste zie.

En hoort daar ook een vriendje bij? Zo nee, waaraan moet hij voldoen?

Momenteel heb ik geen vriend. Voor mijn volgende vriend heb ik wel wat eisen haha!
Neen, grapje. Ik weet heel goed wat ik wil! Eigenlijk zijn het de dingen die vrij vanzelfsprekend zouden moeten zijn die me echt gelukkig maken. Iemand die trouw en eerlijk is en respect voor me heeft vind ik enorm belangrijk. Waardering voor elkaar en passie mag natuurlijk ook niet ontbreken. Een ambitieus iemand en hij moet me aan het lachen maken! Het lijstje is toch niet te lang hoop ik? Haha 😉

Je mag blijven dromen Aline! Soit, waar neem je hem mee voor een hapje of een stapje? Of hij jou natuurlijk…

Meestal ga ik uiteten in Hasselt maar een favoriet heb ik niet echt. Italiaans is wel altijd
een pluspunt! De plek waar ik graag uitga is Versuz, ook in Hasselt. Daar kom ik wel regelmatig.

Ook daar hebben we connecties. Patrice zal je wel in de watten leggen na deze korte reclame voor hen… Iets anders, is er iets waarmee iemand je echt mee kan verrassen of gelukkig maken?

Met een spontane uitstap! Lekker gaan eten, samen zijn met vrienden. Het hoeft niks groot te zijn. Het klinkt cliché maar ik ben heel snel dankbaar of gelukkig door kleine, oprechte gebaren.

Wel, heb je even tijd? Dan zijn we weg! Ondertussen kan de rest onze avonturen met u gewoon volgen op jouw Instagram! En volgen…dan doen ze HIER. Doen!

Credits:
– Aline
Jani Gysels Photo

You May Also Like

Fitgirl Monday: Esther Dijkstra

Voor onze job zitten we tegenwoordig wel meer in Nederland. En als er één ...

Aïcha Tytgat: een bloedmooie wereldverbeteraar!

Eén keer moesten we het vragen: ‘Aïcha écoute-moi’, al was het eerder andersom. Wij ...

De volle lippen van Meredith Mickelson

Uiteraard is inhoud belangrijk, maar zonder de juiste verpakking blijven alle lekkere dingen in ...

Hosting door Fraai