Het paradepaardje van Dubai

Natuurlijk zitten ze in Dubai niet verlegen om wat luxe, stunts en geld, en dat uit zich uiteraard ook in de geweldige hotels die je er kan vinden. Recent opende echter misschien wel de overtreffende trap van luxe er de deuren: het Emerald Palace Kempinski Hotel.

24 karaats gouden plafonds, 6.400 prijselijke kandelaars en een indrukwekkend privéstrand, het zijn maar enkele troeven van dit tophotel. Je vindt dit pareltje aan de westkant van het Palm Jumeirah eiland, waar je langs de ene kant uitkijkt over de zee en aan de andere over de stad. Het hotel haalde zijn mosterd bij de paleizen uit de 18e eeuw, toen neoklassiek de favoriete bouwstijl was.

Luxe all over the place

Het eerste wat bij het binnenkomen opvalt is de enorme kroonluchter, voorzien van 40.000 Swarovski kristallen. Het roze Portugese marmer geeft het gebouw warmte, terwijl heel wat van de 391 kamers voorzien zijn van 24 karaats gouden accenten en een gouden of zilveren hoofdbord aan het bed. Maar de echte luxe, die situeert zich misschien wel in één van de 10 afzonderlijke villa’s die bij het hotel horen. Deze situeren zich in de tuinen, gebaseerd op deze van Versailles. Stuk voor stuk beschikken ze over een zwembad op het dak, een spa room, een butler die 24/24 klaar staat en de mogelijkheid om de kaviaar op elk mogelijk moment te laten aanvullen.

De inwendige mens kan je laten verwennen in één van de 8 restaurants, waarvan zelfs eentje van de gereputeerde sterrenchef Alain Ducasse.

Wat dit alles kost? Geen idee en we gaan er ook niet naar informeren, kwestie van geen blauwtje te lopen. Maar laat jou dat vooral niet tegenhouden.

Wil je voordelig naar Dubai? Dan moet je bij Connections zijn, daar vind je steeds superscherpe tarieven.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Het_Eiland popt up op 't Eilandje

Van een pop-up meer of minder, daar kijken we in Antwerpen al lang niet ...

4 hotels waar het bijzonder arriveren is

De eerste keer arriveren bij een hotel is toch altijd een beetje speciaal, nee? ...

3 nieuwe hotspots

Nieuwe zaken schieten als paddenstoelen uit de grond. In dit artikel lichten we er ...

Hosting door Fraai