Elliot Brown Holton Professional, het klokje van elite NAVO-militairen

“Geef Acht!” 

Horloges en het leger…dat gaat al sinds mensengeheugenis hand in hand. Met uitzonderling van onze eigen Belgische militairen natuurlijk, zij zitten nog in een besparingsronde en dienen tijdens schietoefeningen ‘PANG’ te roepen in plaats van met scherp te schieten. Onze legertop kan nog veel leren van de Britten, Amerikanen en de NAVO-troepen.

Zo was Longines de vaste leverancier van The British Royal Airforce , droegen Britse mariniers steevast een Rolex Submariner en was het Omega, ook bekend bij James Bond, tijdens de Tweede Wereldoorlog die het anders zo neutrale Zwitserland de kant van de Britten deden kiezen en hun partijen horloges afleverden bij de RAF in plaats van bij de Duitse tegenhangers.

Na Rolex, Omega en Longines mag nu ook de Britse horlogemaker Elliot Brown zich in dit militaire rijtje voegen. Het kreeg de goedkeuring van de NAVO om horloges te leveren aan hun militairen. Welk horloge? De Holton Professional die speciaal ontwikkeld en geproduceerd werd  in samenwerking met specialisten van het Britse leger.

De eerste exemplaren, zwarte kast en zwarte band, zullen naar een speciale eenheid gaan. De superluminova op de indexen is aangepast en is perfect leesbaar voor diegene die het horloge draagt, maar niet door iemand met een nachtzichtbril. Zo zal dit horloge in een crisissituatie in het donker nooit de positie van een militair verraden.

We hebben ook goed nieuws. Niet enkel de militairen zullen van deze exemplaren gebruik kunnen maken, ook de gewone sterveling als jij en ik. Zo komt de Elliot Brown Holton Professional ook op de retailmarkt. En meer goed nieuws, hij is betaalbaar. Naargelang de band (rubberen of NAVO) ben je £425 of £450 kwijt. Een pak minder als een gewone Rolex, Omega of Longines. Laat dat duidelijk zijn.

You May Also Like

Mad Max pakt uit met een nieuwe TAG Heuer

Max Verstappen is een knaapje naar ons hart. Razendsnel, boordevol temperament, mondig en knappe ...

Whatmatters On Tour: Ground Zero Barbershop

Omdat wij als echte mannen naar de barbier gaan… Wie gaat er als man ...

Whatmatters Travel: Vergeet Airbnb…wij huren een boot bij Barqo

Airbnb maar dan next level… Het concept van Airbnb hoeven we jullie, denken we, ...

Hosting door Fraai