Een terugblik op 2018 met Frances Lefebure (interview)

Dat Frances Lefebure goed bezig is, is een understatement. De 30-jarige actrice en presentatrice kennen we van TV-programma’s als Hotel Römantiek, Café De Mol en Amigo’s. In het najaar van 2018 maakte Frances met het televisieprogramma Make Belgium Great Again furore door een oproepje te plaatsen voor donorregistratie: in de dagen na de uitzending lieten meer dan 26.000 mensen zich registreren als orgaandonor. Whatmatters ging even te rade hoe dit veelzijdige Vlaamse talent zelf op deze fantastische actie terugkijkt, hoe haar jaar er verder uitzag en wat zij wenst voor zichzelf en België in 2019…

Beeld: Make Belgium Great Again, VTM

Hi Frances, proficiat met alles wat je bereikt en losgemaakt hebt met Make Belgium Great Again, de redactie van Whatmatters is fan! Was de actie rond donorregistratie het mooiste dat je beleefd hebt bij dit programma, of zijn er nog andere mijlpalen geweest in je carrière afgelopen jaar?

Wat we bereikt hebben met Make Belgium Great Again is sowieso iets waar ik bijzonder trots op ben. Zeker op de awareness die we hebben bereikt. Ook het Derde seizoen van Hotel Römantiek wordt weer iets om naar uit te kijken. In dat opzicht was dit jaar een mijlpaal op zich, omdat ik eens te meer beseft heb wat voor tv ik wil maken. 

En op privé vlak… wat is het mooiste dat je beleefd hebt in 2018?

Privé is het cadeau om te voelen dat ondanks mijn drukke agenda, mijn geliefden langs de kant van de weg blijven staan terwijl ik soms tegen 200 km per uur voorbij raas, en ze altijd blijven klaar staan als ik een pitstop moet maken.

Wat is de belangrijkste levensles geweest die 2018 je meegaf?

Je moet niet teveel stil staan bij de handleiding van het leven, als je gewoon gaat, dan val je misschien wat vaker, maar als je snel rechtstaat, kom je een stuk verder.’ -Hendrik Groen

Beeld: Make Belgium Great Again, VTM

Waar sta je nu in je professionele leven en waar wil je naartoe?

Ik weet steeds beter wat ik wel en niet wil, en ik hoop dat mensen en kansen met mij meegroeien.

En op privé vlak… wat zijn je wensen voor het komende jaar?

Vooral verder doen zoals ik bezig ben, maar met iets meer rustmomenten en tijd voor mij en mijn geliefden.

En heb je voor jezelf al goede voornemens gemaakt voor 2019?

Zo veel mogelijk vegetarisch koken en eten, en mijn afvalberg kleiner maken.

En wat wens je België toe?

Een nog warmer, socialer land te worden.

Komt er een nieuwe reeks Make Belgium Great Again in 2019 en zo ja, heb je al een ideetje wat jullie gaan doen?

Er komt een tweede seizoen, maar daar kan ik nog niets over verklappen!

Dank voor je medewerking, Frances & Happy New Year!

Meer weten over Frances? Blijf ze dan ook volgen op Instagram!

 

 

You May Also Like

Knap ding Emily Ratajkowski showt eigen verrukkelijke badpakkenlijn

Regen, wind, koude…tijd om ons terug wat te verwarmen. En hoe kunnen we dat ...

39-jarige Pussycat maakt ons nog altijd dol(l).

39 jaar en nog steeds een body waar vele jonge twintigers van zouden gaan ...

Girl Next Door: Jannis Van Lil

Het was alweer een tijdje geleden dat we met onze redactie nog eens op ...

Hosting door Fraai