Een elektrische fiets met Formule 1-technologie

Ok we geven het toe, de meeste elektrische fietsen vallen bezwaarlijk hip te noemen. Er zijn gelukkig uitzonderingen en daar is de Cooper E zeker eentje van. Als je dan ook nog eens weet dat er wat Formule 1-techniek bij dit fietsje komt kijken, dan heb je misschien wel een reden om elektrisch te gaan.

Extra power

Voor de uitstraling moet je het niet echt doen, want al bij al oogt de tweewieler nogal basic. Maar dat is het hem net. Er is geen batterij op de bagagedrager en ook de buizen zijn niet dikker dan bij een reguliere fiets. Deze elektrische fiets is zo onopvallend, dat dat net weer opvallend wordt. De motor – goed voor 250 watt – is immers verstopt in de achternaaf.

De motor is voorzien van het KERS-systeem dat in de Formule 1 gebruikt wordt. Concreet wil dit kort door de bocht zeggen dat de energie die wordt opgewekt door te remmen wordt opgeslagen. Dit vermogen kan dan vervolgens weer op momenten dat het nodig is voor een extra boost zorgen.

De Cooper E past perfect in de stad en is voor om en bij de 2.499 euro van jou. Niet goedkoop, maar wil je vooruitkomen in de stad, dan moet je er wat voor over hebben.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

WINACTIE!!! Plantui Smartgarden, Onze Mister C's Terminator-kruiden in uw living!

Laat het gezegd (en genoteerd) zijn: “Ik HAAT werken in de tuin.” Neen, tuinieren ...

Water met wat extra power: Black Insomnia Black Hydro

Iedereen weet dat je sloten water moet drinken voor je gezondheid. Ondertekende drinkt het ...

Jenever is weer hip!

Wij zitten nog aan de gin tonic, jullie ook? En toch bekruipt ons soms ...

Hosting door Fraai