BOSSY x Whatmatters: toestemming vragen

Wanneer heb je voor het laatst iemand om toestemming gevraagd?

Elke week krijgen Jens van Whatmatters en Dorien van Bossy een vraag voorgeschoteld. Hij deelt zijn bevindingen op hét platform voor ondernemende vrouwen, zij begeeft zich met haar woorden tussen de baarden en bolides. Hoe anders denken deze uitgevers over bepaalde onderwerpen? We komen het snel te weten. Topic van de week: toestemming vragen.

Innerlijke dialoog
Constant?! Nee, dat is lichtjes overdreven. Nu ik concreet naar een voorbeeld zoek, valt het me op dat mijn innerlijke dialoog vaak rond toestemming vragen draait. Aan mijzelf, weliswaar. Dat gaat dan van: “Dorien, zou ik dat doen, durven?” – “Natuurlijk Dorien, ga ervoor!” – Ietwat absurd, maar wel doeltreffend.

Wanneer ik anderen in die dialoog betrek, gaat het eerder over bevestiging dan over toestemming.”

Bevestiging
Op zo’n moment heb ik mijzelf al de toestemming gegeven – interne dialoog: check – om product X te komen of reis Y te boeken, maar ben ik op zoek naar dat duwtje in de rug. Je weet wel, die ‘ja’ die ervoor zorgt dat je op de buy-knop klikt.

Best oké
Uiteraard vraag ik af en toe wel eens om toestemming. Dat is een vorm van respect. In sommige gevallen is het een must. Denk aan het gebruiken van iemands werk, product of dienst. Het kan maar zo eenvoudig zijn om even op voorhand af te checken of je daar de toestemming voor krijgt. Maar ik doe het veel minder dan ik dacht, en dat vind ik best oké.

Ontdek het antwoord van Jens op wearebossy.be over toestemming vragen…

Over Dorien
Dorien is founder van Bossy. In september 2018 lanceerde ze Belgiës eerste on- en offline magazine voor ondernemende vrouwen. Hiermee inspireert ze tal van vrouwen (én mannen) in het leven op en naast de werkvloer.

Foto via Irmy Photography

You May Also Like

WINE, DINE & 69: MIJMERINGEN OP ZONDAG

Onder de vorm van een wekelijkse column schrijven de Whatmatters redacteuren elkaar een brief. ...

Breekt onze kameraad Rico Mallee alle harten in Temptation Vips? (Interview)

Ow, wat waren we verrast. Onze Nederlandse kameraad en model, Rico Mallee, was een ...

De Nederlandse journaliste Marith Iedema (s)experimenteert!

Als een knappe jonge vrouw aan het (s)experimenteren gaat in Nederland en daar als ...

Hosting door Fraai