BOSSY x Whatmatters: succesvolle vrouwen

Hoe ga je om met vrouwen die succesvoller zijn dan jij?

Elke week krijgen Jens van Whatmatters en Dorien van Bossy een vraag voorgeschoteld. Hij deelt zijn bevindingen op hét platform voor ondernemende vrouwen, zij begeeft zich met haar woorden tussen de baarden en bolides. Hoe anders denken deze uitgevers over bepaalde onderwerpen? We komen het snel te weten. Topic van de week: succesvolle vrouwen.

Man van 50

Bossy is het resultaat van mijn zoektocht naar succesvolle vrouwen. Zelf miste ik – toen ik nog balanceerde tussen mijn comfortzone en het spannende onbekende – rolmodellen. Of beter, vrouwelijke rolmodellen. Op de cover van heel wat businessbladen siert vaak een man van rond de 50 in blauw pak met rode das. Niks tegen de heren of hun outfit, maar voor jonge vrouwen zijn de raakvlakken op het eerste zicht niet bepaald legio.

 “Wanneer een vrouw in een bepaald segment succesvoller en dus per definitie beter is dan ik, kan ik er alleen maar van leren.”

Hoedje af

In de eerste maanden van Bossy zijn er al heel wat succesvolle vrouwen de revue gepasseerd. Denk aan Conny Vandendriessche, Angelique Foré, Axelle Rose Zwartjes, Shadé Bankolé of Emma Gelaude. Elk gesprek is anders en elke vrouw is op haar manier succesvol. Of ze nu een eigen zaak uit de grond stampte, of een gezin van vijf runt. Telkens weer denk ik: hoedje af! En ook: dit verhaal moet de wijde wereld in.

Mannen mogen ook

Wanneer een vrouw in een bepaald segment succesvoller en dus per definitie beter is dan ik, kan ik er alleen maar van leren. Dat geldt trouwens ook voor mannen! Mensen vragen zich wel eens af of Bossy uitsluitend vrouwen aan het woord laat. Niks van. Als we van de mannen iets kunnen leren, komen ze ook aan bod! (lacht)

Ontdek hier Jens zijn antwoord op de vraag hoe hij omgaat met succesvollere vrouwen…

Over Dorien
Dorien is founder van Bossy. In september 2018 lanceerde ze Belgiës eerste on- en offline magazine voor ondernemende vrouwen. Hiermee inspireert ze tal van vrouwen (én mannen) in het leven op en naast de werkvloer.

Foto via Irmy Photography

You May Also Like

10 tips die van jou een miljonair maken

Aardig wat Roebels verdienen is niet iedereen gegeven. Maar als je ziet wat voor ...

Word volwassen! Deze dingen doe je als man niet meer na je 30!

Mannen en vooral zij die bijna of ondertussen gewoon op tram 3 zitten…knoop het ...

Hosting door Fraai