5 reden waarom Mauritius & Dubai op je bucketlist horen!

Laat ons beginnen met Mauritius. Mauritius dat klinkt als wuivende palmbomen, cocktails en koraalriffen bij de vleet en de perfecte bestemming voor je huwelijksreis. Maar heren, je moet helemaal niet trouwen om van Mauritius te genieten. Wij geven jullie alvast 5 redenen mee, waarom je nu naar het reiskantoor moet hollen!

Mauritius

Het klimaat

Simpel, hier is het het hele jaar door bakken en braden, want seizoenen kennen ze hier amper. Ja, je hebt hier winter en zomer, maar in de winter is het hier aangenaam warm, terwijl het in de zomer bloedheet kan worden. Kouder dan 16°C wordt het hier nooit!

De stranden

Honderden stranden en lagunes liggen op je te wachten. Van redelijk forse, tot verscholen kleine baaitjes waar je je nog de eerste mens waant. Grijp die kokosnoot, werp je op dat gouden strand en geniet van het onderwaterleven.

Natuur

Yep, Mauritius is écht een paradijs! Tropisch regenwoud, klaterende watervallen en zelfs bergen, je vindt het hier allemaal. Dé attractie van het eiland? The Seven Coloured Earths of Chamarel! Google maar eens, veel mooier maken ze het niet.

Dolfijnen spotten

Geef maar toe boys, niet alleen vrouwen zijn wild van dolfijnen. In Tamarin Bay is de kans bijzonder groot dat je naast dolfijnen en walvissen dobbert.

Duiken

Heb je je duikbrevet? Dan moet je de onovertroffen koraalriffen van Mauritius gaan bewonderen! Snorkelen is het perfecte alternatief. Meer dan 50 duikspots vragen om ontdekt te worden. Misschien wel een reden om je duikbrevet te halen?

Hadden we ook al aangegeven dat er prachtige hotels zijn op Mauritius? Waarop wacht je nog om te vertrekken?

Dubai

Ben je meer te vinden voor blingbling, tel je graag zandkorrels of is alleen super exclusief, fancy genoeg voor jou? Dan is een weekje Dubai op jouw maat gemaakt. Wij geven je alvast 5 goede redenen mee om de stad van klatergoud te bezoeken.

Ongeziene luxe

De sjeiks laten in Dubai de petrol dollars met plezier rollen. De politie rijdt hier in een Lamborghini, moeten we er nog iets aan toevoegen? Palm Island werd uit het niets opgetrokken tot een ware oase, de torens zijn enorm en de wagens peperduur. Ben je op zoek naar een luxe hotel, kies maar tussen de tientallen mogelijkheden!

Architectuur

Yep, de torens zijn soms protserig, maar wel sterke staaltjes van vernuft. De Burj Khalifa is misschien wel de bekendste wolkenkrabber, maar werp zeker ook eens een blik op de Burj Al Arab, in de vorm van een zeil.

Avontuur

Ok, het is allemaal kunstmatig en de authenticiteit is soms ver zoek, maar de adrenalinejunk haalt hier zeker en vast zijn hartje op. Skydiven, binnen skiën in een enorme hal, zoeven van de zipline of misschien wel een avontuurlijke desert safari. Nee, vervelen ga je je hier niet doen. Bovendien zijn er ook nog wel wat thema- en aquaparken om het kind in je los te laten.

Shoppen

Naar Dubai trekken zonder te shoppen? Onmogelijk! En de prijzen vallen hier al bij al nog mee. De Dubai Mall telt maar liefst 1.200 shops, een indoor zoo en een hotel, dus daar ben je al even zoet mee.

Dobberen op een jacht

Zorg dat je zelf voldoende roebels mee hebt of op zijn minst rijke vriendjes. Dobberen op een luxe jacht, bij voorkeur omringd door beeldschone deernes, dat moet op je Instagram. De skyline van Dubai is ronduit spectaculair vanop het water. Ga gerust eens informeren naar de kostprijs om een bootje te huren, maar zorg dat je zit!

Overtuigd? Ontdek enkele prachtige hotels in Dubai!

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Dit waren de stoerste of heetste Insta 'Acid Cowboys' op We Can Dance! (foto's)

Het influenceer-feestje van het jaar! Zien en gezien worden in een ongekende sfeer op ...

4 monsterlijke jachtenbouwers

Wil je jezelf dit jaar een nieuw bootje gunnen? Wil je zeker zijn dat ...

Hosting door Fraai