4 monsterlijke jachtenbouwers

Wil je jezelf dit jaar een nieuw bootje gunnen? Wil je zeker zijn dat je miljoenen goed besteed zijn? Wel, aan de onderstaande scheepsbouwers kan je alvast je vertrouwen geven. Deze 4 toppers leveren enkel juweeltjes af voor de rich & famous van deze wereld. Maar voor minder doe je het niet, toch ….

LÜRSSEN

Duitsers kunnen niet enkele luxewagens maken, ook voor een superjacht meer of minder draaien ze hun hand niet om. Al 145 jaar bouwen ze hier jachten en vooral dan de grote, omvangrijke kleppers van deze wereld. De Azzam en Dilbar zijn maar 2 van hun realisaties. 400 designers, 600 ingenieurs en 1.600 vakmensen werken hier dagdagelijks aan misschien wel jouw boot. Kicken, toch?

FEADSHIP

Ook onze noorderburen kunnen best een bootje bouwen. Misschien wel de meest bekende scheepsbouwer uit Nederland is Feadship. Maar liefst 4 werven zorgen op tijd en stond voor de nodige zeepareltjes. Het paradepaardje is misschien wel de Faith, uitgerust met een helihaven, hangar en zwembad met glazen vloer. Nog niet genoeg? Er is ook een heuse beach club aan boord.

OCEANCO

Deze scheepsbouwer mag dan relatief nieuw zijn, in korte tijd hebben de rekels wel een stevige reputatie opgebouwd. De Black Pearl is een fantastisch zeilschip, maar ook de Jubilee is bijvoorbeeld een prachtig schip. Momenteel wordt er met man en macht gewerkt aan Project Bravo, een hybride model dat zich wel eens zou kunnen opwerpen tot een echte game-changer.

BENETTI

Benetti is niet alleen de grootste scheepsbouwer op het vlak van jachten, het is ook de oudste. Sinds 1875 bouwen ze hier bootjes en ondertussen hebben ze er al meer dan 97 gebouwd van meer dan 24 meter. Het grootste jacht ooit gebouwd de FB277 komt van bij Benetti. Dit jaar volgen er nog twee van deze giganten, kwestie van zich bezig te houden.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Felix Amsterdam, dé ontbrekende schakel voor de stijlvolle man

Felix zag het licht (en geeft u zowaar een korting van 20%) Tijdens Felix’ ...

Sporten kan ook ongezond zijn

HELI-SKI Van de piste, stevig downhill met een razende snelheid naar beneden suizen op ...

4 Europese kantoren om duimen en vingers bij af te likken

Terwijl het ene lid van de Whatmatters redactie door de week een kantoorslaafje is ...

Hosting door Fraai