Zo ‘betaalbaar’ is een Tesla Model 3

Of de dollar staat hoog of er is stevig geïndexeerd…

Of Tesla heeft gewoon wat kapitaal nodig…dat laatste lijkt de meest plausibele uitleg als we de prijzen bestuderen die Tesla voor zijn Model 3 die in februari eindelijk de langverwachte oversteek van de Atlantische Oceaan zal doen.

Het heeft dan ook bloed, zweet, tranen en een pak ingenieursbanen gekost, die Model 3. De productie liep niet van een leien dakje maar aan de problemen blijken nu toch een einde te zijn gekomen.

Tesla introduceert 2 modellen. De Long Range, met een batterij van 75 kWh goed voor een topsnelheid van 233 km/u, een sprintje naar honderd in 4,7 seconden en een (theoretische) autonomie van 544 kilometer. Daarnaast is er de iets krachtigere Performance. Hij doet er van 0 naar 100 slechts 3,5 seconden over en haalt een topsnelheid van 250 km/u. Stilvallen doe je, in uiterst gunstige omstandigheden, na 530 kilometer.

De prijs dan…waar ze nog schermden met prijzen van om en bij de $35.000 bij de lancering komt het instapmodel bij Tesla op…schrik niet, 58.800 euro. De Performance tikt zelfs een dikke 69.700 euro af of zowat het dubbele van eerst gezegd. Om een idee te hebben, in de Verenigde Staten kosten beide modellen omgerekend respectievelijk 46.700 euro en 56.400 euro.

Wij zijn alvast benieuwd hoeveel van de rekels die een dik jaar geleden elk 1.000 euro hebben betaald als reserveringskost, effectief een Tesla op hun oprit zullen hebben staan…

 

Unibet

unibet

You May Also Like

Deze Porsche is pure 'Carporn'!

Die knappe lijn, dat strakke sexy kontje, die fantastisch mooi gevormde koplampen, dat licht ...

Stunt! Een Lamborghini voor de prijs van een VW Polo!

Ok, je zal wel zelf moeten trappen! Who cares? Je hebt dan wel een Lamborghini ...

Autosalon Parijs: Porsche lanceert gelimiteerde 911 Speedster

Kan jij één van de 1.948 exemplaren op de kop tikken? Slechts 1.948? Ja, ...