White Gold Caviar: duurder bestaat niet!

Als we bij Whatmatters gaan eten – wat veelvuldig voorkomt – dan mag het best wat kosten. Onkosten moeten er gemaakt worden, want we sponsoren de staat al genoeg! Al denken heel wat gele hesjes daar ongetwijfeld anders over … Soit, als kleine zelfstandigen moeten we ons alvast niet wagen aan de White Gold Caviar. Een potje van dit witte goud kost immers meer dan een doordeweekse Porsche …

Meer dan € 100.000 per kilo

De Strottarga Bianco kost meer dan € 100.000 per potje en is dus geen delicatesse om zomaar even weg te happen op een maandag. Althans voor ons, want blijkbaar zijn deze visseneitjes super populair en is er best wel een grote afzetmarkt voor het spul. Wij blijven alvast naarstig doorsparen.

De eitjes zijn afkomstig van de Siberische albino steur, die wordt gekweekt niet ver van Salzburg in Oostenrijk. De vis blijkt trouwens niet alleen uiterst zeldzaam te zijn, de steur is ook extreem lelijk.

Eens de eitjes gelegd zijn worden ze gedroogd en vervolgens besprenkeld met 22 karaats goud. Vervolgens gaan ze voor meer dan € 100.000 per kilogram over de toonbank. Zo’n potje is dus ongetwijfeld het duurste voedingsproduct ter wereld.

Combineren met risotto

Moest je de caviaar op de kop tikken, blijkbaar valt deze uitstekend te combineren met pasta, risotto of simpelweg op een toastje.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

The Royal Snail Hotel of all places…

De Walen, het klinkt als een exotische soort en dat is het ook, meer ...

De stad in met een Propella

Dat e-bikes de wind in de zeilen hebben is een zwaar understatement. Meer en ...

Bangelijke burgers!

De 6 favoriete Burger restaurants van Whatmatters Uiteraard is er niet mis met de ...

Hosting door Fraai