Whatmatters Guide to Antwerp

Voor stijlvolle dandy’s tot surf dudes, in Antwerpen vind je talloze adresjes waar mannen blij van worden. Van barber shop tot concept store, we selecteerden de tofste hotspots voor jullie. Let’s discover Antwerp!

Chaplin’s
Een ouderwetse scheerpartij en frisse kappersbeurt terwijl je achterover leunt en een frisse pint drinkt, het kan een man tot rust brengen. In Antwerpen doe je dit bij Chaplin’s! In het centrum en op het Eilandje vind je de 2 vestigingen van deze authentieke barber shop waar je na een knip- en scheerbeurt goed verzorgd naar buiten stapt.
Kammenstraat 34 & Londenstraat 12, Antwerpen
www.chaplinsantwerp.be

Clinic
Deze conceptstore op het Zuid is één van de pioniers als het gaat om een verrassend aanbod van  kledij, gadgets, muziek, boeken en schoenen. Een goed geklede dandy is hier aan het juiste adres maar ook de stoere man die graag casual gekleed gaat. En zijn lief, want ook voor dames is het aanbod hier de max!
De Burburestraat 5, Antwerpen
www.clinicstores.be

Ellis Gourmet Burger
Op maar liefst 3 locaties in ’t stad vind je burger restaurant Ellis Gourmet Burger. Van een Classic Gourmet Burger tot de Ellis Special 2.0 en de Meatlover Burger, elke man met een voorliefde voor vlees, grill en pintjes is bij Ellis aan het juiste adres.
Keyserlei 21, Sint-Aldegondiskaai 52-54 & Leopold de Waelplaats 2, Antwerpen www.ellisgourmetburger.be

Atelier NA
Midden in het Antwerpse modedistrict vind je de eerste Belgische vestiging van het Franse Atelier NA dat kleermakersambacht samenbrengt met technologie. Het opmeten van de lichaamsmaten gebeurt hier slechts in enkele seconden in de 3D Body Scan. En dan begint het kiezen naar de passende stof, revers, voering, knopen, stiksels,… Of je nu voor een smoking, vest of kostuum gaat, je bepaalt en stelt alles zelf samen, en dat aan scherpe prijzen en met een vakkundige en vriendelijke service.
Leopoldstraat 5, Antwerpen
www.atelierna.com

Avenue
Fan van sneakers waarvoor geldt hoe exclusiever, hoe beter? Dan is Avenue the place to be! Nergens in Antwerpen vind je zo’n bijzondere, gelimiteerde collectie sneakers als bij Avenue. Dus is jouw lief een echte sneaker addict, nu weet je waar je moet zijn!
Ijzerenwaag 1, Antwerpen
www.avenuestore.be

Butchers Coffee
In dit voormalige slagerijpand serveren barista’s Dave en Paolo heerlijke koffies, word je kleine honger gestild door verse toast of huisgemaakt gebak en last but not least, er hangt altijd een super relaxt, easy-going sfeertje.
Kasteelstraat 57, Antwerpen
Facebookpagina Butchers Coffee

Café Costume
Een kostuum op maat laten maken terwijl je geniet van een vers gezet koffietje of frisse pint? Het kan bij Café Costume. Ook buiten Antwerpen is dit tailoring à la carte concept inmiddels al jaren een begrip. Café Costume is er voor grootvaders, vaders en zonen, elke generatie vindt hier wel iets naar zijn eigen smaak. Tel daarbij de persoonlijke service op en je middagje shoppen op café kun je afvinken van je bucket list.
Emiel Banningstraat 11, Antwerpen
www.cafecostume.com

HAVEN
Haven is een ‘stadssurfshop’ waarbij de (golf)surfcultuur in de kijker wordt gezet. Je vindt hier naast benodigdheden voor watersportratten ook fashion, boeken, design en kunst van unieke merken als Oh Dawn, WAIT, Kassia + Surf en La Paz. En elke maand een expositie van een artiest of fotograaf die zijn kijk op de surfwereld laat zien. We like!
Nationalestraat 162, Antwerpen
www.havensurf.com

Escape Room
Stel je voor, je lief wordt opgesloten in een kamer of omgeving (met een groep vrienden) waar puzzels en raadsels aanwezig zijn die je moet zien te ontdekken en oplossen om de kamer binnen een bepaalde tijd te verlaten. Pretty scary, right? Vooral bij mannen zijn deze Escape Rooms tegenwoordig zeer populair, in Antwerpen vind je er maar liefst drie:
Antwerp Clue, Godefriduskaai 28, Antwerpen
Bazaar Miljaar, Groenplaats 43, Antwerpen

Room of Riddles, Franklin Rooseveltplaats 12, Antwerpen

Out of the Box, Rijnkaai 97, Antwerpen

The School of Life
The School of Life biedt filosofische workshops geïnspireerd op alledaagse thema’s als liefde, werk en carrière. Daarnaast vind je er een gezellige koffie- en lunchbar en een shop met filosofisch georiënteerde boeken en lifestyle gadgets. Ben je op zoek naar goede ideeën voor het dagelijkse leven? Bezoek dan eens The School of Life in Antwerpen.
Muntstraat 2, Antwerpen
www.theschooloflife.com/antwerp

Morrison
Al sinds 1981 een begrip in Antwerpen als het om knitwear gaat. Hier vind je stoere breisels (truien, mutsen, sjaals) van Schotse komaf, maar ook andere kledingstukken en toffe accessoires om je outfit compleet te maken. Topadresje!
Nationalestraat 20, Antwerpen
www.morrison.be

Black Smoke
Een barbecuerestaurant op het dak van Stadsbrouwerij De Koninck met heerlijke vleesgerechten in een industrieel en stoer kader, dat is Black Smoke! De Amerikaanse BBQ en grill spelen hier een hoofdrol, maar gelukkig voor vegetariërs en visliefhebbers biedt de kaart nog meer dan enkel vlees. Bij Smokey Jo’s hangt altijd een ontspannen sfeertje, het is zeker ook een gezellige plek om een pintje te gaan drinken.
Boomgaardstraat 17, Antwerpen
www.blacksmoke.be

’t Stad Leest
Dit is ongetwijfeld de leukste boekenshop van Antwerpen! ’t Stad Leest is een begrip in A-town, niet alleen door de bijzondere collectie aan romans, lifestyle, design en kinderboeken, maar zeker ook door de prachtige coffee table books, grappige lifestyle gadgets en stationery die ze er verkopen. Een topadresje voor boekenwurmen en gadgetfreaks.
Steenhouwersvest 16, Antwerpen
Facebookpagina ’t Stad Leest

Lockwood
Of je nu nieuwe goods voor je skateboard, zoekt, nette kleertjes om in te shredden of een paar coole sneakers, bij Lockwood vind je het. Skateliefhebbers worden hier getrakteerd op labels als Bones, Adidas, Dime, Palace, Quartersnacks, Independent en Polar.
Lange Klarenstraat 14 & IJzerenwaag 3-5, Antwerpen
www.lockwood.be

The Dirty Rabbit
Een soort stripbar, maar dan zonder strippers, dat is The Dirty Rabbit. Om gezellig met vrienden een pint of cocktailtje te gaan drinken, met fingerfood erbij en veel vuile praat… Ook voor een hangover breakfast ben je hier aan het juiste adres, ontbijt wordt geserveerd van 13u tot 17u.
Gentplaats 1, Antwerpen
www.thedirtyrabbit.be

We Are Labels
In een historisch pand aan de Kammenstraat vind je de eerste Belgische vestiging van We Are Labels, een multimerkenboetiek waar je diverse internationale modelabels vindt. ‘Only great minds can afford simple style’ is het motto waardoor je bij We Are Labels voor een leuke prijs een stijlvolle outfit kunt kopen. Naast herenmode, schoenen en verzorging vind je hier ook een damesafdeling.
Kammenstraat 43, Antwerpen
www.wearelabels.com

YOUR Concept Store
Er zijn mannen die graag shoppen. En mannen die er niks aan vinden. Bij YOUR lijken deze 2 groepen te versmelten. Elke man lijkt bij deze Antwerpse concept store graag te komen om te snuisteren tussen de toffe gadgets, kledij, boeken, horloges en heerlijke parfums.
Kloosterstraat 90, Antwerpen
www.your-antwerp.com

 

You May Also Like

Lucky 7: nieuwe nightclub in Ronse

Ronse, we geven het grif toe, we moesten even gaan opzoeken waar het lag. ...

Italiaans dorp betaalt jou 9.000 Euro om er te gaan wonen

Wie gaat er mee? Op ongeveer 45 kilometer ten Noord-Westen van Turijn in de ...

SEA’SONS: meekleurende zwemshorts

OK, de winter is nog volop in gang, we know. Toch is niets zo ...

Hosting door Fraai