Sportieve influencer Japke Janneke liep ons helemaal los (interview)

Ooit was er een tijd dat ook wij super sportief waren. Jonge goden die topfit door het leven walsten. Those days are gone! Nu kijken we liever naar sport of interviewen we vrouwelijke influencers met een goddelijk lijf en tonnen doorzettingsvermogen. Logisch dus dat we in het pittoreske Groningen een afspraak hadden met Japke Janneke. Een vrouwelijke influencer die marathon na marathon afhaspelt en er nog haar kost mee kan verdienen ook. Terecht!

Hoi Japke, stel je je kort even voor?

Ik ben Japke Janneke, 27 jaar en ik woon in het mooie Groningen. Momenteel ben ik fulltime blogger en influencer voor mijn eigen bedrijf (japkejanneke.nl). Daarnaast ben ik ook als freelancer voor andere bedrijven werkzaam.

Mooi, mooi, jij kan er dus wel van leven! Je bent wel heel fanatiek bezig met sport. Wielrennen en hardlopen hebben we gemerkt. Hoeveel tijd stop je daarin? En welke sport beoefen je het liefst?

Meestal train ik vijf of zes dagen per week (circa 6 uur per week) en dan ben ik eigenlijk voornamelijk bezig met hardlopen. Ik probeer een keer per week krachttraining erbij te doen. In de zomer combineer ik het hardlopen met het wielrennen.

Als ik echt moet kiezen tussen hardlopen en wielrennen, zou ik toch gaan voor het hardlopen. Fietsen is voor mij echt iets wat ik erbij doe. Ik heb geen doelen binnen het wielrennen. Hardlopen kan eigenlijk altijd en overal.

View this post on Instagram

Vandaag deed ik even niks met hardlopen, maar was ik toch lekker actief tijdens een workout in de Vondelgym. 💪🏻 Daar zal ik later deze week meer over vertellen. Ik weet in ieder geval zeker dat ik morgen spierpijn heb en dus echt vaker krachtoefeningen moet doen. Doe jij dat weleens naast het hardlopen? En welke oefeningen doe je dan? 🙋🏼‍♀️ Ik kan wel wat tips gebruiken! . . . . . #hardlopen #beatyesterday #nevernotrunning #marathoner #outsideisfree #hardlopenisleuk #fitdutchies #runninggirls #fitfamnl #runnergirl #girlswhorun #marathon #fitgirlsnl #nikeid #runnersofig #instarun #roadtoboston #instarunning #running #instarunners #runninggirl #runningmotivation #ikloophard #runnerslife #halvemarathon #runninggirl #runnerselfie #runnerofinstagram #training #workout #vondelgym

A post shared by Japke Janneke (@japkejanneke.nl) on

R.E.S.P.E.C.T! Je bent topfit, maar heb je ook tips voor gepatenteerd lamzakken als ons om snel fit te worden?

  1. Kies een sport die bij je past. Dan houd je het langer vol!
  2. Ga samen met anderen sporten. Dit is niet alleen veel gezelliger, maar het vergroot ook je motivatie.
  3. Stel jezelf een doel. Wil je meedoen aan een hardloopwedstrijd van een bepaalde afstand? Schrijf je dan in en ga gericht trainen.

Ach, ik doe al 6 jaar in gedachten aan een marathon mee, maar verder kom ik niet 🙁 Over naar het bloggen, wat wil je daarmee bereiken?

Ik wil zoveel mogelijk mensen inspireren en motiveren om lekker te gaan bewegen. Het maakt me eigenlijk niet uit wat of hoeveel je doet. Ik hoop dat mensen door mij ook zien hoe leuk sporten kan zijn en dat je echt beter of sneller kunt worden. Ik begon ooit ook met maximaal 5 kilometer hardlopen en inmiddels staat mijn 7e marathon alweer gepland. Het kan gewoon!

Misschien moet ik wel lessen komen volgen! Je had al tips voor sporters, heb je er ook voor beginnende bloggers?

Doe vooral wat jij zelf leuk vindt en wat bij jou past! Bloggen begon bij mij als een hobby en dat is het eigenlijk nog steeds. Nu verdien ik er wel mijn geld mee, maar dat is vooral zo succesvol geworden, omdat ik echt iets doe wat ik leuk vind en het heel goed bij mij past als persoon. Blijf gewoon jezelf!

Daarnaast merk ik ook dat veel mensen te bang zijn om te beginnen. De gedachte: ‘Er zijn al zoveel bloggers, wat heb ik nou toe te voegen?’ is heel herkenbaar. Deze gedachte heb ik ook gehad. Het hielp mij heel erg te denken: er zijn ook heel veel kledingmerken of tv-programma’s en dat werkt ook gewoon. Iedereen is anders en iedereen leest weer graag een andere blog of kijkt een ander programma. Er zijn dus ook mensen die jouw blog willen lezen!

Iedereen aan het bloggen! Geef je ons nog even je favoriete quote mee?

‘The grass is greener where you water it’.

Kijk daar moet ik nu spontaan een plasje van gaan maken. Heb je nog andere hobby’s behalve sporten?

Naast het sporten houd ik vooral van reizen en lekker eten. Schrijven is overigens naast mijn werk ook gewoon een hele fijne hobby.

Ach het is ook ons werk en dit beschouwen we ook als een onbetaalde hobby, wat een match! Heb je nog merken waar je mee wil samenwerken op je bucketlist staan?

Pfoe, een lastige vraag. Ik werk gelukkig al met heel veel mooie merken samen. Als sportliefhebber zou ik heel graag nog eens iets met Nike willen doen, maar ik weet dat dit lastig zal worden. Verder lijkt het me tof om nog eens met mooie wintersportmerken of fietsmerken samen te gaan werken.

Hopelijk leest Nike mee! Als je dacht dat de vorige moeilijk was, we hebben nog een melige laatste. Wat is voor jou geluk en hoe bereik je dat?

Geluk betekent voor mij: doen wat ik graag wil in alle vrijheid. Ik vind vrijheid heel erg belangrijk, zowel binnen het sporten als binnen het werk. Het is daarom ook niet gek dat ik nu ondernemer ben. Deze vrijheid maakt mij heel erg gelukkig.

Dit heb ik bereikt door echt te luisteren naar wat ik wil en waar ik me goed bij voel.

Kijk, daar sluiten we nu graag mee af in deze eindejaarsperiode! We wensen je alvast nog veel succes!

Wil je Janneke volgen dan kan dat natuurlijk via haar blog en op Instagram. Wie weet word je er wel spontaan fit van!

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Deze prijzenwinnende Italiaanse likeur heeft een rijke geschiedenis!

Vaak brengen we iets als eerste, maar niet altijd. Deze keer waren de snoodaards ...

3 peperdure hotelkamers om bij weg te dromen

Peperdure hotels? Jens heeft er al wat meer ervaring mee dan ik, rang en ...

Hosting door Fraai