Opinie: Hein? Die malen ze fijn!

Stel je voor: je zal maar trainer zijn van het grote RSCA. Je ademt en je leeft voetbal – akkoord je wordt er zelfs in België uitstekend voor betaald – brengt ontelbare uren voor je televisie door ondanks het feit dat, laat ons eerlijk zijn, je het meestal na 10 minuten waardeloos Jupiler Pro League niveau voor bekeken wilt houden. Eupen- Moeskroen, iemand gratis tickets? Om vervolgens opgezadeld te worden met een veredeld juniorenelftal, een carnavaleske voorzitter die op god weet welke manier aan zijn grote hoeveelheid geld is geraakt en twee centrale verdedigers die aardig wat geld hebben gekost, voor een uiterst bedroevend rendement. Los van het feit dat één sujet dan ook nog een halve oorlogsmisdadiger blijkt te zijn. Goed kans dat de rekel vooraan liep tijdens de Mars tegen Marrakech. Ga er maar mee aan de slag als coach met de dwingende opdracht om kampioen te spelen.

1.5 miljoen, zou jij het er voor doen? 

Moeten we daarom medelijden hebben met Hein? Nee, natuurlijk niet, als coach weet je waar je voor kiest, zeker als je voor een Anderlecht kiest, dat al jaren in een neerwaartse spiraal zit. Je zou bijna beginnen hunkeren naar het gestuntel aan de bal van een Jan Köller. Met een oprotpremie van 1,5 miljoen overtreft Hein veruit de opzegvergoeding van Van Overtveldt, ik laat wijselijk in het midden wie ze het meest verdient. Wat ik wel weet dat over de premie van Hein merkelijk minder commotie zal zijn. Een bedrag trouwens waarvoor de gemiddelde makelaar nog geen poging tot omkoping voor doet.


Waterdragers en -juffers

Heeft Hein geluk gehad, waren die boerenjaren bij AA Gent louter toeval? Volgens heel wat RSCA-supporters – zijn er nog? – vast wel, terwijl je natuurlijk eerlijk moet zijn. Als je ziet met wat voor elftal hij het moest rooien, je onmogelijk kan verwachten dat je los over de tegenstand gaat walsen. Gerkens mag en moet hooguit een waterdrager zijn, maar als deze rekel de bakens moet verzetten, dan mag je je in je handen wrijven met Play-Off 1. Valt Hein wel wat te verwijten?

Club Brugge lonkt … 

Wel laat ons stellen dat de vaak arrogante manier van doen van Hein niet bij iedereen even hard in de smaak valt. Een uitgesproken mening, een hoofd, een maaiveld, je kent het wel. De Belgische volksaard blijft hoe hij is. Ook qua stijl en gentleman gehalte slaat Hein als een tang op een varken, maar kom, met vriend Coucke heeft hij op dat vlak nu ook niet het beste voorbeeld. Ergens diep vanbinnen moet Hein toch ook gewoon blij zijn dat hij van al die miserie vanaf is. De premie opstrijken, even ontluizen, wat buitenlandse wedstrijden en een paar trainingssessies van Pep meepikken en je bent zo weer klaar voor dienst. Leko heeft nog niet mogen tekenen van Club … Voetbal, wat een circus.

Credits: Instagram RSCA

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Belgische bedrijven sluizen 221 miljard euro naar belastingparadijzen

Terwijl wij ons krom werken voor een habbekrats, lazen we van de week dat ...

crosscall-trekker-x4

Adventure-gear : de Crosscall Trekker X4

“C, wat heb jij sowieso met je mee als je op een trip vertrekt ...

Snel je wijn koelen?

Een brandende zomerdag vandaag, snakken van de dorst en verlangen naar wijn: wie kent ...

Hosting door Fraai