Maxime Nova, van babymodel naar modelbabe (interview)

De in Nederland geboren en getogen Maxime Nova begon haar modellencarrière al op zeer jonge leeftijd. Als babymodel was ze al te zien in een bekende reclame voor babyvoeding. Ook tijdens haar jeugd liep ze fashionshows en deed ze modellenwerk, en nog altijd. Tiens… knap geboren, en knap gebleven. Nadat ze afstudeerde aan de dansacademie, vertrok ze naar Parijs waar haar internationale modellencarrière een enorme vlucht heeft genomen. Tijd voor een korte babbel met modelbabe Maxime Nova.

Dag Maxime, vertel eens kort wie je bent? 

Op de eerste plaats model en grote dierenliefhebber!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxime Nova (@maxime.nova) op

Je bent model. Hoe ben je erin gerold en welk type opdrachten doe je voornamelijk? 

Als heel klein meisje deed ik al modellenwerk. Op aanraden van meerdere mensen heeft mijn moeder me ooit ingeschreven bij een modellenbureau. Zo liep ik al modeshows en deed ik fotoshoots voor reclamebladen toen ik 5 jaar oud was. Poseren en in de spotlight staan is altijd mijn ding geweest. Nadat ik ben afgestudeerd aan de dansacademie ben ik direct naar Parijs vertrokken om mijn droom waar te maken, namelijk een serieuze modellencarrière opbouwen.

Ik werk voornamelijk als commercieel model, dat houdt in dat ik het meeste te zien ben op bijvoorbeeld verpakkingen van allerlei soorten producten en kledingmerken. Daarnaast word ik ook vaak ingezet voor bikini en lingerie shoots.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxime Nova (@maxime.nova) op

Welk cliché over het modellenbestaan klopt absoluut niet? 

Ik hoor vaak modellen praten over fotografen en opdrachtgevers die met modellen het bed in willen duiken. Ik zal niet ontkennen dat dit gebeurt in de modellenwereld, maar geloof wel dat dit vaak overdreven wordt. Ikzelf heb hier gelukkig niet mee te maken gehad. Als je zelf professioneel te werk gaat zullen anderen ook snel professioneel met je omgaan. Zo werk ik ook niet zomaar met elke fotograaf/bureau of opdrachtgever. Goede bureaus helpen je aan het begin van je carrière een portfolio op te bouwen met professionele fotografen, zij checken ook de opdrachtgevers voordat ze hun modellen naar een casting sturen en zo voorkom je dit heel gemakkelijk. Helaas doen veel mensen zich tegenwoordig voor als fotograaf of modellenbureau, en ik denk dat daar de foute ideeën vandaan komen. Ik adviseer beginnende modellen dan ook altijd om zich aan te melden bij een bekend bureau of iemand mee te nemen naar een fotoshoot als de fotograaf nog onbekend is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxime Nova (@maxime.nova) op

Je hebt een waanzinnig figuur, wat doe jij om in shape te blijven? 

Vooral gezond eten! Voeding is echt het allerbelangrijkste. Daardoor blijf je niet alleen slank, je hebt ook genoeg energie (want modellenwerk is super zwaar!), je huid blijft mooi en je haar ook. Daarbij doe ik veel cardio, en loop ik veel lange stukken met mijn hond. En gelukkig heb ik ook wel goede genen..

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxime Nova (@maxime.nova) op

Wat is zowat de leukste modellen opdracht die je ooit hebt mogen doen? 

Ik heb echt heel veel leuke opdrachten mogen doen, vooral veel in het buitenland. Ik ben echt gek op reizen. Ik denk dat de leukste opdracht in Kaapstad, Zuid-Afrika was. Daar ben ik geboekt om een commercial op te nemen voor een energiedrank label. Ik heb ook een hele leuke fotoshoot voor een bekend kledingmerk in Miami mogen doen en modeshows gelopen tijdens de Fashion Week in New York.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxime Nova (@maxime.nova) op

Wat wil je nog bereiken, hoe zie je je carrière evolueren? 

Ik ben aangenomen bij een groot modellenbureau in New York. Via hen hoop ik natuurlijk nog veel werk in Amerika te kunnen krijgen. Mijn grote droom is (natuurlijk) de Victoria’s Secret show lopen. Daar dromen heel veel modellen van. Wat me ook heel gaaf lijkt is een groot bill board op bijvoorbeeld Times Square dat door duizenden mensen wordt gezien. Modellenwerk is meestal niet iets wat je fulltime je hele leven kan blijven doen, maar ik hoop er echt het maximale uit te kunnen halen en zo lang mogelijk mee te kunnen draaien!

Meer zien van Maxime Nova? Neem een kijkje op haar website of Instagram.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxime Nova (@maxime.nova) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxime Nova (@maxime.nova) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxime Nova (@maxime.nova) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxime Nova (@maxime.nova) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxime Nova (@maxime.nova) op

 

Credits:
– De Dsquared foto & foto met rode badpak: LM Foto
– De foto’s in groene bikini & zwarte bikini in het zand:Katerina Postykina
– Andere: Stef Hartog

You May Also Like

Amber Heard, de jongedame die wel topless op Instagram mag

Werken met twee maten en gewichten… Eerlijk? We kunnen al niet meer tellen hoeveel ...

Arianny Celeste, de meest succesvolle RING BABE ooit!

Naast DJ zouden we ook graag bokser zijn. Niet voor al die klappen op ...

Luna Stevens, meer dan een WAG!

Wie WAG zegt denkt meestal aan mooie dames die niets liever doen dan reizen, ...

Hosting door Fraai