Lincoln gaat Rolls Royce achterna

Zij het in heel beperkte oplage…

80 stuks…meer zullen er van deze Lincoln Continental ‘Coach Edition’ niet gemaakt worden. Symbolisch ook want de luxueuze Amerikaanse autoconstructeur bestaat in 2019 80 jaar en dat vieren ze met een verwijzing naar de ‘oldschool’ wagen uit 1960, zij het in een nieuw jasje.

Wat ons opvalt, zijn de deuren die we alleen maar kennen bij Rolls Royce met dat verschil ze niet automatisch sluiten. Wel zijn deze ‘self-latching’ of in andere woorden, ze trekken zichzelf in het slot. Je hoeft ze dus niet als een gek dicht te slaan.

Onder de motorkap vinden we een 400pk sterke krachtbron. Lincoln kennende, niet zo ecologisch dus de kans dat deze wagen, die zo’n $100.000 (basis, wel te verstaan) moet kosten ook in Europa, met zijn strengere normen, over het wegdek zal donderen is bijzonder klein.

 

tcoc

You May Also Like

Whatmatters Roadtest: Fiat 124 Spider (automaat)

Nog geen twee weken nadat we de (Fiat) Abarth 595 Pista eens goed aan de ...

Dit is de nieuwe BMW 3-serie! (Foto's)

Heeft dé referentie een antwoord op de concurrentie?  Om de zoveel jaren komt BMW ...

Eerste beelden nieuwe Land Rover Defender gelost

De opvolging voor het icoon staat klaar… Helemaal krijgen we de nieuwe purist niet ...

Hosting door Fraai