Lincoln gaat Rolls Royce achterna

Zij het in heel beperkte oplage…

80 stuks…meer zullen er van deze Lincoln Continental ‘Coach Edition’ niet gemaakt worden. Symbolisch ook want de luxueuze Amerikaanse autoconstructeur bestaat in 2019 80 jaar en dat vieren ze met een verwijzing naar de ‘oldschool’ wagen uit 1960, zij het in een nieuw jasje.

Wat ons opvalt, zijn de deuren die we alleen maar kennen bij Rolls Royce met dat verschil ze niet automatisch sluiten. Wel zijn deze ‘self-latching’ of in andere woorden, ze trekken zichzelf in het slot. Je hoeft ze dus niet als een gek dicht te slaan.

Onder de motorkap vinden we een 400pk sterke krachtbron. Lincoln kennende, niet zo ecologisch dus de kans dat deze wagen, die zo’n $100.000 (basis, wel te verstaan) moet kosten ook in Europa, met zijn strengere normen, over het wegdek zal donderen is bijzonder klein.

 

You May Also Like

Dit wordt de duurst geveilde Ferrari ooit!

45.000.000 miljoen Euro…voor minder gaat dit rode paard niet weg… Eén ding is zeker…wie ...

Whatmatters Roadtest: Jeep Wrangler Sahara 2020 Cabrio (272pk)

Na de diesel in de bergen en in de stad, nu de vijfdeurs benzine ...

Deze heerlijke Martini-Lancia’s kunnen nu van jou zijn

Zeven miljoen euro op overschot?  Dan mag je je aanbieden bij autoverzamelaar John Campion. ...

Hosting door Fraai