Lincoln gaat Rolls Royce achterna

Zij het in heel beperkte oplage…

80 stuks…meer zullen er van deze Lincoln Continental ‘Coach Edition’ niet gemaakt worden. Symbolisch ook want de luxueuze Amerikaanse autoconstructeur bestaat in 2019 80 jaar en dat vieren ze met een verwijzing naar de ‘oldschool’ wagen uit 1960, zij het in een nieuw jasje.

Wat ons opvalt, zijn de deuren die we alleen maar kennen bij Rolls Royce met dat verschil ze niet automatisch sluiten. Wel zijn deze ‘self-latching’ of in andere woorden, ze trekken zichzelf in het slot. Je hoeft ze dus niet als een gek dicht te slaan.

Onder de motorkap vinden we een 400pk sterke krachtbron. Lincoln kennende, niet zo ecologisch dus de kans dat deze wagen, die zo’n $100.000 (basis, wel te verstaan) moet kosten ook in Europa, met zijn strengere normen, over het wegdek zal donderen is bijzonder klein.

 

tcoc

You May Also Like

Porsche denkt al volop aan de zomer: 911 Cabrio

Het dak eraf! Het gaat snel bij de jongens met het zwart steigerend paard ...

Tesla P100D maakt brandhout van 10 andere hypercars (Video)

Dat wij fans zijn van Tesla, kunnen we niet ontkennen. We mochten al een ...

De nieuwe Triumph Scrambler 1200

Voor een ritje met een deftige wagen mag je ons altijd wakker maken en ...

Hosting door Fraai