LED-verlichting: LED’s think about the future!

Mocht je je lampen thuis nog niet vervangen hebben met duurzamere varianten, shame on you! Verlichting is de eerste stap naar duurzaam leven, iets waar onze generatie toch echt niet meer omheen kan anno 2018. Onze aardbol krijgt het steeds zwaarder te verduren, in allerlei opzichten. Vergeet daarom je oude (gloei)lampen, en kies voor LED-verlichting!

Steeds vaker wordt er naar duurzame oplossingen in en rond het huis gezocht. Vaak zijn duurzame lampen een logische eerste stap in duurzaam wonen. Lampen zijn gemakkelijk te vervangen, de investering is relatief klein en de opbrengst naar de toekomst toe zeer groot. En spreken we over duurzame lampen, dan hebben we het over LED-lampen van Gamma die aanzienlijk minder energie verbruiken dan de gewone gloeilamp, spaarlamp of TL-lamp.

LED staat voor ‘Light Emitting Diode’ en is de laatste jaren steeds populairder geworden, omdat het veel voordelen heeft. Zo zijn LED-lampen 10 keer zo zuinig als gewone verlichting en hebben dus een lager energieverbruik. Daarnaast hebben ze een langere levensduur van zo’n 5 tot 10 jaar. Tegenwoordig zijn er ook steeds betere lichtkleuren van LED mogelijk en vind je talloze dimbare varianten. Ook de hippe bulb light trend kan je prima op een duurzame manier integreren bij je thuis, de ‘ouderwetse’ gloeilampen vind je tegenwoordig in een modern LED-jasje en in allerlei vormen en maten. Kortom, met LED-verlichting hoef je tegenwoordig dus niet in te leveren op functionaliteit en esthetiek, maar LED je ook op de kosten en het milieu.

Het uitkiezen van LED-verlichting is niet de meest simpele. Zo kan een lamp een interieur maken of breken, niet alleen door de vormgeving van de lamp en de plaats waar deze komt te hangen of staan, maar zeker ook door de sterkte van de verlichting. Daarom onze tip: kies altijd voor dimbare LED-verlichting. Weliswaar iets duurder in aanschaf, maar veel praktischer aangezien je zelf de sterkte kan bepalen.

Foto’s via Unsplash

You May Also Like

Don't try this @ home! Dit zijn de lelijkste woningen in België

Op onze site vind je dikwijls genoeg wooninspiratie. Een dikke villa in het zuiden, ...

Noteer het Culinaria Festival alvast in je agenda!

Festivals we zijn er gek van, maar het hoeft wat ons betreft niet altijd ...

Zo geef je jouw woning een stoere mannelijke touch

Vrouwen toegelaten? Of toch in ieder geval niet overal. Zo hebben zelfs wij, die ...

Hosting door Fraai