De beste sneakerstores van New York

Man of vrouw, modeliefhebber of niet, New York is een geweldige stad om te shoppen! En een shopping trip naar New York is niet compleet zonder een paar sneakers te kopen. Of je nu op zoek bent naar goede loopschoenen, een paar nieuwe Nike’s of limited edition sneakers, in New York vind je ongetwijfeld je favoriete paar sneakers. Er zijn echter heel wat sneakerstores te vinden in The Big Apple, vandaar dat Whatmatters een selectie maakte van de beste sneakerstores van New York. Staat er een citytrip naar deze bruisende miljoenenstad op de planning/wishlist en ben je een sneakerfan… now you know where to go!

Concepts New York

Concepts NY

Ben jij een échte sneakerfan, en wil je niets liever dan een exclusief sneakermodel aan je voeten? Stap dan eens binnen bij Concepts NY aan Hudson Street. Hier vind je exclusieve sneakermodellen van de grootste merken. In samenwerking met diverse topmerken brengt Concepts NY ook haar eigen collectie uit, dus voor exclusieve sneakers die niet in Europa verkrijgbaar zijn, moet je bij Concepts NY zijn!  

Concepts New York – 225 Hudson Street, New York

NikeLab

New York ontdekken zonder een bezoekje te brengen aan een van de vele Nike stores, is not done.  Bezoek zeker eens het NikeLab in Mercer Street waar je naast de nieuwste en meest esclusieve Nike sneakers ook sportkledij van een van Amerika’s grootste sportmerken kan shoppen.

Nike Lab – 21 Mercer Street, New York

House of Hoops

Wat krijg je als je Nike en Footlocker samenbrengt? House of Hoops. Deze samenwerking leverde prachtige winkels op waar je – zeker als basketbal fan – blij van wordt. Hier vind je alle sneakers en sports wear van Nike Basketbal, Nike Sportswear en Nike Jordan.

House of Hoops (Footlocker) – 268 W 125th Street, New York

Century 21

Bij de outlet shopping mall Century 21 kan je bekende sneakermerken tegen scherpe prijzen op de kop kunnen tikken. Het is wel een kwestie van geluk welke maat en welke merken er verkocht worden, maar de moeite waard om even een kijkje te gaan nemen wanneer je in New York op citytrip bent.

Century 21 – 22 Cortlandt Street, New York

Stadium Goods

Van Adidas en Puma tot Nike en Vans, bij Stadium Goods vind je sneakers van alle bekende topmerken voor zowel dames, heren als kids. Ook vind je in de 2 locaties van Stadium Goods de exclusieve en limited edition sneakers van Nike, Adidas en andere topmerken.

Stadium Goods – 47 Howard Street en 305 Canal Street, New York

Kith New York

KITH

Wellicht zegt KITH jou niks, in New York kent iedereen dit hippe lifestyle label. Op verschillende locaties en in de bekende warenhuizen kan je de coolste en exclusieve sneakers en streetwear van KITH shoppen. De winkels zelf zijn ook een bezoekje waard, architectenbureau Snarkitecture creëerde een unieke, out-of-the-box shopping experience. Een must-visit!

KITH – 337 Lafayette Street & 233 Flatbush Avenue, New York

Dover Street Market

Dover Street Market is in de eerste plaats een high fashion store, met verschillende niche modemerken in het aanbod. Ook de sneakerafdeling is de moeite waard, je vindt hier exclusieve sneakermodellen van Nike, maar ook high fashion sneakers van onder andere Common Projects, Undercover en Raf Simons. Tip: neem je credit card mee!

Dover Street Market, 160 Lexington Avenue, New York

Supreme

Een lijstje met de beste sneakerstore van New York kan niet zonder vermelding van Supreme. Dit van oorsprong New Yorkse skatemerk is uitgegroeid tot en vast icoon in de skatewereld en ver daarbuiten. Hier shop je kledij en sneakers van het eigen Supreme label alsook andere bekende sportmerken. Bij de lancering van een collaboration collection vind je hier een meterslange rij op straat…

Supreme 274 Lafayette Street, New York

Picture by Jairus Gallimore

You May Also Like

Whatmatters Real Estate: Eiland Little Pipe Cay Bahama’s ($85.000.000)

De één zijn dood… Maken de nabestaanden groot! Zo staat het eiland van de ...

Oep a bakkes!

Ooit kwam een soortgelijke quote in Antwerpen uit de mond van een wereldberoemde (lees Antwerpen) ...

Welcome to the jungle

Mag het voor jou in de zomer ook wat fleuriger? In elk geval met ...

Hosting door Fraai