5 redenen om naar Marrakech te trekken

Slangenbezweerders, exotische muziek, drukke bazaars, oriëntaals eten, een levendige sfeer en overal verkopers in de stad, Marrakech heeft iets mysterieus. Deze bruisende metropool vol geschiedenis en cultuur is een fijne plek voor een citytrip waar je een eclectische mix van unieke cultuur, geweldige architectuur, kunst, luxe en avontuur kunt ervaren. Hier vind je 5 redenen waarom je Marrakech absoluut eens zou moeten bezoeken voor een citytrip.

Shoppen in de soeks van Marrakech

Een bezoekje aan een van de markten, ook wel soeks genaamd, is een must-do wanneer je in Marrakech bent. Van kruiden en specerijen tot Marokkaans handwerk, lampen, juwelen, prachtige stoffen en tapijten, de soek is een plek waar van alles verkocht word. De soeks definiëren de cultuur van Marrakech, en daarom is een bezoek aan een van de soeks een vereiste om het echte Marrakech te leren kennen.

Pak een pint op het Djemaa el-Fna plein

Djemaa el-Fna is het populaire stadsplein in Marrakech, vaak bekend als het hart van Marrakech. Het stadsplein trekt toeristen uit de hele wereld. Overdag is het plein een winkelparadijs voor toeristen en de lokale bevolking. Na zonsondergang transformeert Djemma el-Fna tot een stadsplein gevuld met verhalenvertellers, slangenbezweerders, dansers en muzikanten die het plein met hun optredens omtoveren tot een bruisende plek. De Marokkaanse cultuur proeven en leren kennen doe je op Djemaa el-Fnaa!

Luxueus overnachten in een Riad van Marrakech

Marrakech is tegenwoordig the place to be als je een luxueuze citytrip wilt beleven. In Marrakech vind je dan ook veel stijlvolle en luxueuze gastenverblijven, de riads. Mede door Instagram zijn er heel wat riads die de laatste jaren enorm populair geworden. Zo ook Riad Yasmine, komt dat door die bangelijke binnentuin of toch door het schone volk dat hier aan het zwembad ligt? Hoe dan ook, wij willen hierheen!

Proef de Marokkaans keuken

Vergeet shoarma, en proef een van de vele andere lekkernijen die de Marokkaanse keuken rijk is. Wat dacht je van smakelijke vis- of vleestajines, couscousgerechten, zoete gebakjes of snoep? Of geniet van de populaire muntthee die je overal op de terrasjes van Marrakech kan drinken. Besaha!

Bezoek een traditionele Marokkaanse Hammam

De hammam is nog altijd een belangrijk onderdeel van het Marokkaanse leven en geloof. Het is een plek waar de lokale bevolking wekelijks naartoe gaat om te baden in een stoombad of sauna. In Marrakech vind je er dan ook veel, van hammams waar de lokale bevolking heen gaat tot de meest luxueuze hammams die bij de 5-sterrenhotels horen. Eindig je citytrip in het bruisende Marrakech met een bezoek aan een hammam. Trakteer jezelf daarnaast op een massage of een huidbehandeling met essentiële oliën en geurige parfums, en je zal weer volledig ontspannen terugkeren naar huis.

Foto’s via Unsplash

You May Also Like

Bootje varen op een hoger niveau

Als je wat roebels over hebt en deze vlotjes over de balk wil smijten, ...

Scheer je in stijl met de Hexagon scheerset

Op zoek naar een fijne scheerervaring, of gewoon het geklooi met de plastieken wergwerpmesjes ...

Barbecueën? Top of The Grill zorgt voor een snuifje Rock 'n Roll

Ok, het weer is de komende dagen misschien een tikkeltje minder, maar weet: na ...

Hosting door Fraai