4 stijltips voor absolute fashion klunzen

Het is niet iedereen gegeven, elke dag opnieuw piekfijn voor de dag te komen. Meer nog, sommige mannen leren het nooit. Maar geen angst, wij hebben alvast 4 tips voor je in petto, waarmee je zelfzeker de deur uit kan. Maak er gebruik van!

Met een wit hemd zit je altijd goed

Ja, zelfs als je niet in de horeca werkt zit je met een wit hemd altijd goed. Je hebt er dus maar beter enkele in je kast hangen. Een wit hemd combineert met alles en je kan er simpelweg geen fouten mee maken.

Hoe een wit hemd te dragen? We schreven het al eerder!

Goede basics zijn key

Natuurlijk kun je een sloot cheap ass kleding kopen, maar zonder goede basics ben je verloren. Het goede nieuws? Ook deze hoeven geen fortuin te kosten. Let bij het aanschaffen ook altijd gelijk op het feit of je het met stukken die je al hebt kunt combineren. Dat scheelt je weer bijkomende uitgaven. Wat essentiële basics zijn? Naast een wit hemd hoort er ook een blauwe colbert, een pullover met V-hals, een donkere jeans, een kaki chino, een deftige riem, een jeanshemd en wat basic effen t-shirts in je kast. Met deze stukken kom je al een heel eind.

Zorg voor een passende fit

Met de juiste fit zit elke kleding beter. Wanneer kleding niet goed zit, ziet het er niet uit. Te grote kleding flatteert niet en te kleine kleding is dan weer belachelijk. Heel wat mannen neigen naar te grote kleding, maar wij zeggen: niet doen! Het mag dan wel wat comfortabeler zitten, het gaat wel ten koste van je stijl. Met de juiste fit kan zelfs een simpel wit t-shirt en een jeans goddelijk ogen.

Houd er rekening mee dat zeker bij een (maat)pak een perfecte fit super belangrijk is. Laat je adviseren

Ga voor neutrale kleuren

Als je er geen verstand van hebt, blijf dan weg van felle kleuren en prints. Basics met neutrale kleuren zijn dan een veel betere keuze. Neutrale kleuren kan je makkelijk met elkaar combineren, waardoor er minder kans is op missers. Een ratio van 3:1 is nooit slecht. Ga voor 3/4de neutrale stukken en experimenteer met 1/4de.

Laat je vanop afstand adviseren.

Kan je wel wat bijkomende hulp gebruiken? Laat een stijladviseur je helpen. Met de Zalon box, zorgvuldig geselecteerd door een stijladviseur, hoef je niet zelf te kiezen. Op basis van een aantal parameters en je stijl krijg je een box opgestuurd, waar de perfecte stukken in zitten. Het ideale alternatief voor een weinig succesvol shoppingtochtje. Bijkomend voordeel? Je kiest zelf wat je wil houden!

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Saturdays Surf, niet enkel voor surfers

Wat ooit begon als een merk voor surfers is ondertussen veel meer. Correct, we ...

Bella Hadid schittert in shoot voor modemerk Giuseppe Zanotti

Een ding moet je Giuseppe Zanotti alvast aangeven, hij weet de modellen voor zijn ...

Helemaal wild van VAN WILDER

Nu pretenderen we wel wat van fashion te kennen bij Whatmatters, maar het komt ...

Hosting door Fraai