4 culinaire adresjes om in 2019 te ontdekken

Ons goede voornemen voor 2019? Minstens evenveel gaan eten, maar dan misschien met net een tikkeltje minder alcohol. Nu nog gokken, wanneer dit goede voornemen sneuvelt. Soit, wij geven je alvast 4 culinaire hotspots mee die je volgend jaar moet ontdekken. Hier zet je je smaakpapillen op scherp en ervaar je culinair genot. Wij gaan met plezier mee, wij zullen de fooi betalen!

Hop Gastrobar
Leuven

De Leuvense vaartkom heeft ons altijd al weten te charmeren, maar met de Hop Gastrobar eet je er tegenwoordig ook nog super goed. Reken hier op craft beers, natuurwijnen. Het spreekt voor zich dat hier bijzondere aandacht is voor bier, je zit in de achtertuin van Stella Artois. Reken verder op een strakke inrichting, een beperkte kaart en heerlijke bierbereidingen.

Paulette
Gent

Simpel, maar lekker eten in de buurt van het Patershol in Gent? Dan moet je bij Paulette zijn. Verwacht niet teveel tierelantijnen, maar gewoon straight forward comfort food, waar je instant gelukkig van wordt. Wij raden dit plekje aan voor een lunch, al is ook afhalen mogelijk.

Schnitzel
Antwerpen

Schnitzel is een rijzende ster aan het Antwerpse firmament. Ook hier eet je lekker en uiterst betaalbaar. In dit ‘klassieke’ eethuis zonder pretenties, moet je niet zijn om gezien te worden, maar wel om goed te eten. De inrichting komt dan ook rechtstreeks uit de Kringloopwinkel.

De gerechten zijn om te delen, er is geen WiFi en met elkaar praten staat er centraal. Vergelijk dit huiskamerrestaurant gerust met de keuken van thuis, maar dan wel op een iets hoger niveau.

Holy Smoke
Brussel

Op alle vlakken kan je ons met een lekker stukje vlees bekoren, logisch dus dat Holy Smoke in de smaak valt. Black Angus die 20 uur wordt gerookt, daar zeggen we geen nee tegen. De reusachtige BBQ valt hier sowieso op. Probeer zeker ook de spareribs eens! De Texaanse keuken in Brussel op je bord!

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Een appeltje voor de dorst

Bij whatmatters streven we naar een gezonde levensstijl, wat ons niet altijd lukt, de ...

Zo scoor je de beste deals op Black Friday

Nog niet gehoord van Black Friday? Dan heb je de afgelopen weken/jaren waarschijnlijk onder ...

De leukste food markets in Europa: 6 tips

Dat we bij Whatmatters wel van een lekker knabbeltje houden (en dan bedoelen de ...

Hosting door Fraai