2 nieuwe hotspots in Antwerpen

Hotspots, ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Vaak verdwijnen ze even snel, maar dat is een andere zaak. Recent botsten we alvast op deze 2 beloftevolle nieuwe zaken in Antwerpen. Zeker het proberen waard!

Fiskeskur
Kattendijk-Oostkaai – Antwerpen

Het eerste visrestaurant op ‘t Eilandje in Antwerpen en wat voor één. Met de Fiskebar op het Antwerpse Zuid bewees Nikolaj Køvdal al een succesvol visrestaurant te kunnen uitbaten en Fiskeskur gaat nog een stapje verder. De zaak vond een plekje in het oude douanegebouw en mikt resoluut op de smaakpapillen. De open keuken met stoof staat centraal en het menu zal worden bepaald door de vangst van de dag en de oogst van lokale boeren. Back to basics dus. De sfeer van het douanegebouw werd behouden: ongedwongen. Bovendien oogt de kaart betaalbaar en kan je zelfs buiten in een verwarmde tent terecht. Reserveren is niet noodzakelijk, want heel wat mensen kunnen bediend worden en een spontane ingeving is dus mogelijk. We gokken dat ook toeristen deze nieuwe hotspot zullen waarderen.

Vanaf eind december kan je hier terecht en dit 7 dagen per week. De keuken is open van 12u tot 23u. Allemaal verzamelen rond het open vuur zeggen wij. Nodig ons gerust uit, we sluiten wel aan!

Plantage – Draakstraat 28 – Antwerpen

Ben je meer voor stijl en grandeur? Dan kan je je hartje ongetwijfeld ophalen in dit oude herenhuis niet ver van de Dageraadplaats. Cocktails, wijnen en andere lekkers is voorzien en doen er de uren voorbij vliegen. Dit concept komt trouwens uit dezelfde koker van de zaakvoerder die ook Caffé Barbossa opstartte.

Reken op majestueuze kroonluchters, warme tapijtjes en heel veel sfeer. Tel daar nog wat groen bij en je beseft dat je hier in een uberhippe hotspot zit. Weet trouwens dat alle bestanddelen van de cocktails zelf gemaakt zijn. Hier waan je je in hartje New York.

Een gratis glaasje met komkommer infused water later hebben jij en je vriendin de perfecte Instagramplaatjes, daar mag je zeker van zijn.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Sneaker 'A' Fair, een nieuwe sneakerbeurs in Vlaanderen

Sneakers, je kan er tegenwoordig niet meer omheen. Iedereen heeft toch wel minsten één ...

Standard, verser krijg je je pizza niet !

Dat ’t Groen Kwartier in Antwerpen leeft, dat staat al langer buiten kijf. De ...

Whatmatters te gast in de horeca hemel!

De horeca hemel? Die vind je één keer op het jaar, maar wel 2 ...

Hosting door Fraai