10 Quotes die Jean-Pierre Van Rossem typeerden

De sympathieke klootzak is niet meer…

Flamboyant…dat is het minste dat je kan zeggen over Jean-Pierre Van Rossem. De man die ooit een vermogen had van bijna één miljard dollar, we herhalen…één miljard dollar is niet meer. Jean-Pierre was een briljant econoom, iets minder briljante politicus en iets meer briljant oplichter. Hoewel briljant? Hij eindigde, naar eigen zeggen straatarm, op een appartement in Kapellen-Op-Den-Bos. Ver weg van de vele Ferrari’s, kastelen en jachten die hij ooit bezat. Hoe hij uiteindelijk gestorven is, weten we niet maar met uitspraken in zijn laatste docu op VIER doen vermoeden dat hij er zelf wel een beetje heeft in geholpen. Hij werd 73. De strafste uitspraken van deze “«Ik ben een klootzak maar wel een interessante” gooien we hier nog even op een rij…

  • “Ik rijd al heel mijn leven 300 kilometer per uur en kom nu een ongeval tegen met 30 per uur. Dat is toch godgeklaagd.” op het moment hij zijn Ferrari parkeerde tegen een bus van De Lijn.
  • “Vive la république d’Europe!” bij de eedaflegging in de Senaat van Koning Albert in 1993

 

  • “Ik ben een klootzak geweest, maar wel een interessante klootzak. Ik heb gruwelijk veel fouten gemaakt en verkeerde beslissingen genomen.”

 

  • “Ik heb nog schuld bij de fiscus. Een beetje. 17,5 miljard.” Euh…hoeveel?

 

  • “Ik weet dat ik in mijn leven 128 of 138 Ferrari’s gekocht heb, een hoop schilderijen, 7 kastelen die ik nooit gezien heb, 2 vliegtuigen en een jacht van 89 miljoen dollar.”  128 of 138…tel kwijt Jean-Pierre?
  • “Als een vrouw die haar kont en tieten laat zien al een BV is, dan is het ver gekomen.” Duidend op Betty in ‘Big Brother VIPS’
  • “Mijnen asbak staat er nog op, da’s het voornaamste.” 10 seconden nadat Luk Alloo de onfortuinlijke man een zetje gaf op de fiets en deze met zijn smikkel bijna de stoeprand kuste.
  • “Toen de fiscus alles had aangeslagen, heb ik noodgedwongen met een Rolls moeten rijden. Vreselijk was dat. Zo ne lompen bak die om de vijf minuten kapot is. Ik kon er met moeite 200 kilometer per uur mee halen. Ik heb hem uiteindelijk verkocht, want ik ging nog liever te voet dan met die Rolls te moeten verder rijden.” Jean-Pierre was geen fan van Rolls Royce.
  • “Ik heb van alles spijt. Maar als ik het anders had gedaan, was het nooit zo boeiend geweest.”
  • “Ik rook veel, ja. De spreekwoordelijke Turk kan er nog een punt aan zuigen. Et alors? Ik ben niet bang om dood te gaan. Als het moet, moet het maar.”

 

Blijkbaar moest het…

Vanavond zend VIER het laatste interview nog eens integraal uit.

Foto’s: Screenshots YouTube

Cover: Hans Lenvain

You May Also Like

Nieuwe TV docu op komst rond Dennis Black Magic

Nog maar net heeft vriend Dennis zijn kroon als Vlaamse pornokoning aan de wilgen ...

Met deze straaljager gaat Tom 'Maverick' Cruise de vijand te lijf in Top Gun 2

Vergeet de F14 Tomcat… Die laatste is ondertussen staat al geruime tijd op stal ...

Dit is de eerste trailer van Game of Thrones seizoen 8 (video)

Het aftellen naar april kan beginnen… De eerste teaser van Game of Thrones seizoen ...

Hosting door Fraai