Zo versla jij die weekendkater op maandag!

Zwaar weekendje gehad?

Gisteren na die verloren voetbalmatch nog wat blijven hangen? Is het zondagse familiebezoekje weer geëindigd in een stevige braspartij? Waarschijnlijk zit je dan met een houten kop op je werk en vertel je tegen iedereen (die het vooral niet wil horen) dat je nooit (lees als alleen vandaag) nog een druppel alcohol aanraakt… Gelukkig zijn er deze tips en ben je binnen het uur van die vervelende kater af!

Versla misselijkheid met gember

Snij alvast 10 stukje verse gember en kook dit ongeveer 10 minuten in 750ml water. 6-gingerol, één van de stoffen in gember vermindert aanzienlijk de misselijkheid.

Aanvullen die glycogeen

Je wat? Glycogeen is dé manier van je lichaam om suiker (glucose) op te slaan voor later gebruik. Drink dus een groot glas sinaasappelsap. De fructose levert energie en versnelt het verwerkingsproces van afvalstoffen in je lichaam, zonder dat je bloedsuikerspiegel te ver omhoog schiet.

Geef je hersenen vocht

Je hersenen krimpen als gevolg van uitdroging door alcohol. Om dit tegen te gaan helpt aspirine. Laat alvast één of bij echt serieuze kater twee paracetamols oplossen in een groot glas water en hydrateer zo je brein!

Vitamine B6

Jouw lever is vandaag ongetwijfeld nog bezig met het verwerken van de alcohol. Je kunt hem een handje helpen door bijvoorbeeld een banaan of twee te eten of een eitje of twee te bakken. Daar zit alvast wat B6 in.

Drinken drinken en nog eens drinken

Drink minstens een glas water of isotone sportdrankje (veel mineralen en zouten) per kwartier. Zo breng je de vochtbalans in je lichaam terug op peil.

En nu, terug aan het werk! (en pak een pepermuntje!)

Bron: Men’s Health
Foto’s: Pexels Free Stock

tcoc

You May Also Like

Seksuologe Sara heeft een boodschap voor mannen: "Penetratie overschat"

Wie Whatmatters volgt op social media weet dat wij ook een radio show hebben ...

5 dingen die je nooit mag doen met borsten!

Eigenlijk zijn het er zes maar we gaan er vanuit dat de lezers van ...

Margot Robbie speelt mevrouw 'Playboy'!

We zijn nog niet helemaal bekomen van het verlies van ons stichtend voorbeeld, zijnde ...

Hosting door Fraai