Wat Als? Je een klassieker Ferrari F40 in een nieuw jasje steekt? (Foto’s)

Produceren jongens!

Noem één klassieker die je absoluut in je garage hebt willen staan en kerels die opgroeiden in de late jaren ’80 en ’90 zullen maar één type over hun lippen laten gaan…de Ferrari F40, oftwel een icoon dat zelfs de populairste Lamborghini, de Countach, laat verbleken in zijn schaduw.

De supersportwagen, waarvan er 1337 stuks van de band rolden, werd gelanceerd in 1987 en was de laatste die werd gebouwd onder toezicht van Enzo Ferrari himself als ode aan 40 jaar Ferrari. Dan heb je gelijk ook de reden van de naam die aan deze heerlijke bolide is gegeven. Met onderhuids een 3 liter krachtbron van 495PK haalde hij een topsnelheid van 320 km/u en een sprintje 0-100 km/u kostte net geen 4 seconden. De F40 was één van de snelste productiewagens uit zijn tijd en het was de eerste legale straatauto die de barrière van 200mph doorbrak.

Tijd dus voor een rivival moet Samir Sadikhov – digitaal designer en concept artiest – gedacht hebben en hij ging aan de slag om dit icoon in een nieuw jasje te steken. De strakke lijnen werden iets boller, iets moderner maar je ziet nog steeds de grote invloed van het beest uit de jaren ’80. Mocht Ferrari zelf een opvolger in gedachten hebben, mogen ze wat ons betreft best eens aankloppen bij Sadikhov.

Bron: autowereld

tcoc

You May Also Like

Audi zet aanval in op Tesla met e-tron GT (Foto’s)

Maar of Elon Musk hiervan wakker ligt is nog niet geweten… Want ondanks hun ...

Whatmatters Roadtest: Abarth 124 GT

‘Wat Als?” Je een MX5 of Fiat 124 Spider nog meer pimpt… Dan heb ...

Het nieuwe vlaggenschip van Audi: De A8

BMW, VW, Mercedes-Benz en Audi, eigenlijk heb ik ze de afgelopen jaren allemaal al ...

Hosting door Fraai