Vleesvervangers nemen het over!

Wij lieten gastblogger en echte foodie Zafar Jehat aan het woord…

Het zal je vast niet ontgaan zijn steeds vaker kom je een schap tegen in de supermarkt met alternatieven voor vlees. En de vakken worden er niet kleiner op, dit heeft een reden natuurlijk. Vleesvervangers zijn helemaal hip, de nieuwe generatie is milieubewust en consumeert over het algemeen een stuk minder vlees dan de voorgaande generaties. Dit betekent niet alleen hoera voor de diertjes en de aarde maar ook zeker producenten van deze vleesvervangers. Het is een booming industrie door de alsmaar toenemende vraag naar gezonde eiwitvervangers.

Over het algemeen is het een positieve ontwikkeling al zeg ik het zelf als vleesliefhebber. Wel moest ik mezelf toch echt even verdiepen in wat ik eet, want wat is het verschil tussen of Tempe nou bijvoorbeeld. Nog nooit eerder heb ik zo weinig vlees gegeten, en eerlijk gezegd voel ik me beter dan ooit. Dus om jullie het leven wat makkelijker te maken heb je hier een korte guide van de meest populaire vleesvervangers en waar ze van gemaakt zijn.

  1. Tofu – Gemaakt van de gemalen Soja bonen.

Over het algemeen redelijk smaakloos maar zuigt marinades op als een spons.

  1. Tempé – Gemaakt van Soja bonen ook.

Tempé is een soort koek dat gemaakt is van gekookte sojabonen wat gefermenteerd is het een schimmel. (schrik niet, een groot deel van je dagelijks eten bevat een gezonde soort schimmel)

  1. Falafel – Gemaakt van kikkererwten

Falafel is een Arabisch gerecht gemaakt van gefrituurde kikkererwtballetjes.

  1. Wieren en algen – Naam spreekt voor zich

Wieren en algen worden tegenwoordig ook verwerk in heel veel vleesvervanger producten. Het zijn supergezonde alternatieven.

Ik hoop dat je wat wijzer bent geworden in de wereld van vleesvervangers. Mocht je nou op de hoogte willen blijven waar je deze producten kunt kopen is er altijd de Albert Heijn folder of de Delhaize folder.

Cover: Unsplash

tcoc

You May Also Like

De machtige customized bikes van Republic Dutch

Nu de lente weer bijna in het land is en we onze wielerhelden elk ...

Sociale media op zijn puurst…Vero, de nieuwe app die Instagram moet doen vergeten

Instagram…800 miljoen actieve gebruikers en in handen van Facebook. Met dit in het achterhoofd ...

Ofyr, vergeet de barbecue!

Echte mannen? Die koken buiten ook in de winter. Althans dat merkte onderstaande redacteur ...

Hosting door Fraai