Van lasser naar topmodel, maak kennis met Barry Lomeka (interview)

Hi Barry, vertel eens, hoe lang ben je al model en hoe ben je ontdekt? 
Toen ik 17 jaar was, ben ik gescout geweest door Ulla Models, maar toen zag ik die hele modellenwereld niet zitten. Ik dacht dat het niets voor mij ging zijn. Het idee van poseren leek me heel bizar, dus ben ik hier niet verder op in gegaan. Na 2 jaar werd ik opnieuw gescout, en toen heeft mijn tante mij bijna letterlijk het agentschap naar binnen gesleurd (haha). Ik moest het proberen. Dan hebben ze mij de opdracht gegeven van mijn levensstijl een beetje aan te passen…. Gezonder te eten en meer water te drinken zodat mijn huid zou opklaren en ik er frisser zou gaan uitzien. Dit heb ik dan gedaan. Vervolgens hebben ze foto’s van mij genomen, deze online gezet en ging het allemaal heel snel. Dit is nu 2,5 jaar geleden. Ik werk dan ook al 2 jaar nu als model.

Wat zijn je grootste troeven als model? 
Ik denk dat mijn troeven, mijn afkomst zijn. Mijn mama is Belgisch en mijn papa is Belgisch/Congolees. Waardoor ik er iets zuiders uitzie en een (unieke) aparte look heb. Ik heb groene ogen waar ik vaak ook positieve opmerkingen over krijg. Daarnaast heb ik ook veel geluk met mijn lichaamsbouw.

Welke opdrachten heb je al gedaan en waarvoor zou je graag gevraagd worden? 
Ik heb tot zover echt al heel veel geluk gehad. Ik heb al voor veel grote merken modeshows mogen lopen (Versace, Moschino, Givenchy, etc) en ook campagnes mogen doen voor grote merken als Versace, Hugo boss en Givenchy. Er zijn nog heel wat andere merken waarvoor ik graag een keer een grote campagne zou doen, zoals Moschino of Calvin Klein.

Wat is je ambitie tijdens en na je modellencarrière? 
Om heel eerlijk te zijn heb ik daar nog niet zo vaak van wakker gelegen. Ik ben afgestudeerd als lasser/ mechanicus. Dus deze richting ligt altijd nog open. Leerkracht zijn heeft mij ook altijd aangesproken. En nu door het modellenwerk, is ook mijn interesse gewekt richting vertegenwoordiger/sales.

Wat is volgens jou de grootste misvatting die over modellen bestaat? 
Dat we ongezien veel geld verdienen. Als je niet continue jobs hebt is het zeker niet gemakkelijk als mannelijk model om altijd te kunnen rondkomen. Je moet er hard voor werken. Daarnaast denken veel mensen dat modellen niet eten. Integendeel! Bijna ieder model dat ik ken, eet super veel en wat ze maar willen.

Hoe zou je je eigen kledingstijl omschrijven? 
Ik denk dat je mijn stijl kan omschrijven als een mix van casual en de Skater look.

Het meest bizarre dat je als model hebt meegemaakt?
Dit was toen ik nog maar net begonnen was als model, en ook nog werkte in België als lasser. Toen stond ik de ene dag te feesten met Rihanna, en de dag erna te werken als lasser ergens in een fabriek. Bizar, toch?

Meer zien van het glamourous leven als male model in New York? Volg Barry Lomeka dan op Instagram.

 

tcoc

You May Also Like

Antwerpen een must visit voor Lonely Planet!

Ja, we zijn chauvinistisch. Ja, we zijn fier op onze stad, ook al is ...

Mad Max pakt uit met een nieuwe TAG Heuer

Max Verstappen is een knaapje naar ons hart. Razendsnel, boordevol temperament, mondig en knappe ...

Alle gekheid op een Bavaria stokje

Na alle gekheid, krijgen we nu iets helemaal anders op een stokje: bier. Als ...

Hosting door Fraai