Upstairs Hotel, verfrissend anders in Oostende

De voorbije zomer was het bakken en braden geblazen aan de Belgische kust. En aangezien de klimaatopwarming voor steeds warmere zomers zorgt, zal dit niet snel veranderen. Aangezien we meestal te tam zijn om terug te rijden na een dagje zonnen, we per ongeluk in Oostende zijn aanbeland en in stijl wilden pitten na het hijsen van 16 rosé, trokken we naar het Upstairs Hotel. Simpelweg het fijnste hotel in Oostende. Daar spraken we met haperende tong met Tomas Sergeant, de marketingverantwoordelijke van het hotel!

 

Tomas, vertel eens: Wat is de gedachte/ het concept achter het Upstairs hotel?

 

Wel, het Upstairs Hotel is onderdeel van de C-Hotels Groep. Binnen de groep hebben we binnenkort 9 hotels langs de Belgische kust. Om diversiteit te bieden binnen ons eigen hotelaanbod, was het tijd om een concept te richten op een ander publiek. Upstairs Hotel biedt een unieke beleving door het het ruwe urban interieur in combinatie met warme decoratie-elementen. In vergelijking met de traditionele hotels, is bij ons iedereen welkom om het hotel binnen te wandelen. Zelfs als je niet in het hotel verblijft, ben je welkom in het streetstyled restaurant, of kunt u plaatsnemen in de unieke lounge die vroeger een zwembad was. Maak zeker ook gebruik van de felgele glijbaan die zonder enige twijfel de eyecatcher is van het hotel. Upstairs werd volledig gestript en gerenoveerd. Het is opgebouwd met natuurlijke elementen zoals hout, staal, beton en veel groen. De stijl werd niet alleen in de gemeenschappelijke ruimtes voorzien, maar ook doorgetrokken in de kamers. Tot in de kleinste details kan je de unieke stijl terugvinden.

Klinkt netjes en blijft het alleen bij Oostende?

 

Na een succesvolle opstart in juni 2018 merken we dat het concept aanslaat bij het grote publiek. Met het grote succes in Oostende, zijn wij er van overtuigd dat Upstairs Hotel ook perfect zou kunnen in grotere steden zoals Brugge, Gent, Brussel en Antwerpen. Dit is nogmaals bevestigd nu we genomineerd zijn voor de Venuez Awards als ‘Beste Hotelconcept’!

 

Gefeliciteerd, hopelijk mogen we daar ook een glaasje fruitsap komen drinken! Bij deze een warme oproep aan de organisatoren. Op welke klanten mikken jullie voornamelijk?

 

In Upstairs Hotel is iedereen welkom. We proberen ons zeker niet te beperken tot een bepaalde leeftijdsgroep of niches. In tegenstelling tot onze verwachtingen, merken we ook op dat jong en oud zijn weg vindt naar dit uniek concept. Uiteraard heerst er een wel een hippe sfeer door het speciale interieur en de unieke ‘Upstairs Hotel’ playlist!

Klinkt allemaal top, maar valt het ook te betalen?

 

We zetten het hotel democratisch in de markt, met kamers vanaf € 50 per nacht. Zo heeft iedereen de kans om te genieten van een unieke beleving in Oostende. Hierbij is het ontbijt niet inbegrepen. Bij Upstairs Streetwise Kitchen kan je terecht voor een croissant met een verse koffie, maar ook voor een uitgebreid ontbijtbuffet aan € 15.

 

Daarvoor kunnen we na een nachtje vissen niet op straat slapen! Trouwens waarom zouden we naar Oostende moeten afzakken met onze redactie?

 

Oostende heeft sterk ingezet op de verjonging van de stad en biedt het beste van beide werelden. Geniet van zon, zee en strand of ga gewoon lekker shoppen in het bruisende centrum van de enige stad aan zee! Waan je even in New York op een boogscheut van huis.

New York aan zee, zo hadden we het nog nooit bekeken! Nog aanraders als we dan toch in Oostende zijn aangespoeld?

 

Huur een fiets en bezoek alle urban kunstwerken van The Crystal Ship! Een echte aanrader en geweldig om dit aan de Belgische kust te zien.

En waarom niet de gratis overzet nemen naar Oosteroever? Van daaruit heb je een adembenemend zicht op de skyline van Oostende. Uiteraard moet je zeker ook de wereldkeuken van Upstairs Streetwise Kitchen ontdekken, mits deze in het hotel is gelegen.

Bon, wij denken dat we het bij eten houden, dat is al intensief genoeg. Tomas bedankt voor het gesprek en tot op de Venuez Hospitality Awards!

 

Boeken kan via:

Hertstraat 15,
8400 Oostende

T +32 59 46 66 66
[email protected]
www.upstairshotel.com

 

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

400-challenge

De Whatmatters & La Vie en C Budget Travel Challenge Deel IV

Kan je op vakantie gaan met 400€? Wij dagen Mister C. uit!  Opofferingen, het ...

Whatmatters Weekend-Tip: We Can Dance (Zeebrugge)

Waar zijn die Cowboys en Cowgirls hier? En of we getriggerd zijn na de ...

Whatmatters Hotspot: Bleuness…de nieuwe lobbybar van Sergio Herman in Cadzand-Bad

Een lobbybar in het teken van Japans georiënteerde cocktails en barfood… De sterrenchef die ...

Hosting door Fraai