Samsung Q900R QLED 8K: het neusje van de zalm

Hoewel we op de Whatmatters redactie natuurlijk amper tijd hebben om televisie te kijken vinden we goed beeld wel belangrijk. Het was dan ook met pijn in het hart dat Jens zijn LG Oled moest teruggeven aan het PR-bureau. Maar net getreurd, we schrijven een artikel over de nieuwe Samsung Qled 8k en we rekenen erop dat ze er binnenkort mee voor de deur staan!

Laten we beginnen met te zeggen dat dit het neusje van de zalm is, maar dat zalm niet voor iedereen is weggelegd. Momenteel betaal je voor en 65-inch exemplaar nog zo’n € 5.000 en dat is natuurlijk wel wat voor een televisie.

Het neusje van de zalm

De Q900R QLED 8K  reeks is vanaf oktober verkrijgbaar en vormt het paradepaardje van Samsung. Er zijn trouwens ook nog schermen van 75 en 85 inch verkrijgbaar. Omdat er vandaag nog geen 8K-content op de markt is, is de Quantum processor die in de beestjes zit ontzettend belangrijk. Dit werkpaardje schaalt immers de beelden op. In principe kan de processor zowat alle mogelijke beelden opschalen, zodat je steeds in de beste kwaliteit kijkt. Dat verschil merk je!

Uitmuntend beeld en geluid

Niet alleen het beeld is trouwens uitmuntend, het geluid moet daar amper voor onderdoen. De Samsung Q900R heeft bovendien een uitzonderlijke piekhelderheid van 4000 nits, wat onder meer te danken is aan de ‘Direct Full Array Elite’ achtergrondverlichting, en vertegenwoordigt meer dan 100% van het DCI-P3-kleurvolume. Tot dusver was de maximale waarde van de in de handel verkrijgbare tv’s 2000 nits. Voor Hollywoodproducties ligt de grens momenteel op 4000 nits, om maar even een vergelijk te maken.

Verder herkent je televisie ook naadloos aangesloten apparaten en past het zijn instellingen zo goed mogelijk aan. Ook de gekende Ambient Mode is voorzien, zodat je tv ook als schilderij dienst kan doen. We geven nog mee dat je het duurste exemplaar voor om en bij de 15.000 euro op de kop tikt.

Samsung, bedankt!

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

WTF? Een lamp die billenkoek verdient!

Wanneer humor en design zijn weg vindt naar de huiskamers, krijg je soms waanzinnig ...

Door de stad op één wiel

Heb je het ook gehad met de hooverboards? Mooi zo! Haal dan deze Pint ...

Retro gamen met de Playstation®classic

Je wordt ouder papa. Gelukkig beseffen wij dat alvast van onszelf en hoeven onze ...

Hosting door Fraai