RIP Stan ‘Marvel’ Lee…de man die ons superhelden leerde kennen…

Bedankt Held!

Stan Lee is niet meer. Het trieste nieuws werd gisterenavond bekendgemaakt door zijn dochter. De Amerikaanse stripauteur en bedenker van het iconische Marvel-universum was de geestelijke vader van superhelden als Spider-Man, de X-Men, de Hulk en vele anderen. De strips van Marvel, waarvan Stan Lee zowel hoofdredacteur, uitgever als voorzitter was, werden het laatste decennia bijna allemaal verfilmd en brachten in totaal meer dan 20 miljard dollar op. Zelf wilde de man ook graag superkracht. Hij droomde van de controle over het geluk. “Als je altijd geluk hebt, kan je alles bereiken.” Dit geluk hield op met bestaan op een gezegende leeftijd van 95 jaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Stan Lee (@therealstanlee) op

Onder de leiding van Stan Lee groeide Marvel uit van een bedrijf in moeilijkheden (net na WOII) tot één van de meest wereldberoemde mediabedrijven ooit. Ze maken games, strips (831 stuks die bijna allemaal eigenhandig door Lee zelf zijn geschreven), films en series en dit voor mensen van 1 tot 99…of nee…95 jaar. Zeg nu zelf…wie is er niet opgegroeid met Spiderman of X-Men? En kunnen we het na onze jeugdjaren nog appreciëren? Ja! Waarom? Omdat iedereen zich wel kon identificeren met ‘zijn’ superhelden. Niemand was perfect…ook zij niet.

Net als zijn superhelden is Stan Lee een echte held en groeide de man uit tot een Marvel-icoon. Zo was hij ook in verschillende films zelf te zien, kreeg hij een eigen stripreeks en kunnen we prijzen die hij in zijn leven heeft gewonnen in geen enkele prijzenkast samen weggestoken worden.

Het ga je goed…HELD!

Cover: Instagram Stan Lee

tcoc

You May Also Like

13 AMPS of hoe op DJ-talent geen leeftijd staat!

Nee, ze mag nog niet drinken, nee ze mag eigenlijk zelfs geen discotheek binnen ...

'A wie?' Discobaaramoeder!

Eerlijk, we dachten origineel te zijn, maar dat was even buiten de massale persbelangstelling ...

Ook in april houdt Netflix je in de sofa met deze heerlijke (nieuwe) TV-series

Aprilse grillen? Geen nood…terwijl de cafébaas om de hoek ongeduldig wacht op beter weer ...

Hosting door Fraai