Review: Bistrot L’îlot (Antwerpen)

Als je geregeld gaat eten, wordt het moeilijk om steeds nieuwe zaakjes te blijven ontdekken. In de Kribbestraat in Antwerpen, waar vroeger een koffiezaakje zat dat ik geregeld frequenteerde, huist nu goed een jaar Bistrot L’ïlot. Een zaak waar ik nog nooit van had gehoord en dat in het straatbeeld niet echt opvalt, maar wat dus wel ontdekt moest worden.

Aangezien er maar een uurtje de tijd was voor een lunch, moest het vooruit gaan. Geen probleem, want de zaak blijkt vooral ‘s avonds publiek te trekken en minder tijdens de lunch. Aangezien de zaakvoerder en chef Sander, de zaak alleen bestierde, hadden we geluk dat er slechts 2 andere tafeltjes bezet waren. Sander die eerder aan de slag was als zaalmanager bij Graanmarkt 13 wordt normalerwijze bijgestaan door Valentine, maar dat was deze middag niet het geval.

Beperkte, maar uitstekende kaart

De kaart staat in het teken van delen en bestaat uit kleine gerechtjes die als voor- of hoofdgerecht genomen kunnen worden.

Zelf opteerden we gezien de geringe tijd voor een 2-gangenlunch met bouchot mosseltjes, met curry, chili en geroosterde pinda als voorgerecht en krokant gebakken dorade met yoghurt en koolsla als hoofdgerecht. Voor € 27 euro tik je dit lunchmenu op de kop en ik moet zeggen, daar valtniets op aan te merken, zeker gezien ook het brood uitstekend is. De zaak heeft best wat natuurlijke lichtinval, de setting is gezellig en bediening vlot. De eigenaars mikken op het echte bistro gevoel en dat lukt bijzonder goed. Een no-nonsense adresje, dat gerund wordt door autodidacten zonder al te veel poespas. De invloeden van Graanmarkt 13 zijn er wel, maar overheersen niet en het prijskaartje is ook een stuk beter verteerbaar. Niks mis mee en zeker een zaakje om op een avond nog eens een bezoekje te brengen.

Bistrot L’îlot
Kribbestraat 15
2000 Antwerpen
www.bistrotlilot.be

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Taco feest op de Suikerrui!

Dat we snelle jongens zijn is geweten, er is maar 1 ding waar we ...

Whatmatters op zijn Sergio Hermans naar 'Mijn Pop-Up' Jalapeño Loco

Als er één mannenblog bestaat met een redactie die graag gaat snijden, en arrogantwerpen ...

Review: Piccolino

Soms bots je op een verloren woensdagavond op een restaurant waar je nog nooit ...

Hosting door Fraai