Op gesprek bij juf Chloé Vandenbussche

Bij Whatmatters zetten we onze tanden graag in een mals stukje vlees. En ja, we bedoelen dat letterlijk. Maar gaan we daarom vegetariërs uit de weg? Nee, natuurlijk niet, zeker niet als ze met de naam Chloé Vandenbussche door het leven gaan. Meer nog, dan willen we er best wel wat meer over weten, in het belang van onze lezers natuurlijk

 

Hoi Chloé, stel je jezelf even kort voor?

Ik ben Chloé Vandenbussche en ik word 30 in januari.

Wel dat moet één van de kortste korte voorstellingen zijn van de voorbije jaren! We lazen dat je ook aan de slag bent als model?

Klopte, ik doe graag commerciële opdrachten. Door mijn lengte is het niet eenvoudig om andere opdrachten binnen te rijven. Ik ben namelijk maar een 1m60. De juiste kledingmaten heb ik gelukkig wel 🙂

Verder zie ik wel wat de tijd me brengt. Ik ben er me ook van bewust dat mijn leeftijd ook een rol begint te spelen.

Ach geloof ons Chloé, het leven begint pas op 30! Wat doe je nog naast het modellenwerk?

Wel, eigenlijk ben ik voltijds leerkracht in het zesde leerjaar. Bij de pubers dus! Tijdens de week kan ik dus heel moeilijk opdrachten aannemen, want dan ben ik aan het werk. Tijdens de vakanties is het dan weer wel mogelijk.

We moeten zeggen Chloé, onze leerkracht in het zesde was in niets vergelijkbaar … Heb je ook nog tijd voor hobby’s?

Tijd voor echte hobby’s heb ik niet echt. Ik neem altijd vol goede moed een fitness abonnement om dan tot de conclusie te komen dat 1x per week gaan echt geen nut heeft en geldverspilling is. Ik let liever wat meer op wat ik eet dan dat ik er voor moet gaan sporten.

Aha, je moet minder eten als je niet sport, daar zit ons probleem! Soit, terug over naar jou. Wat was je leukste opdracht tot nu toe?

Ik vind het altijd leuk om samen te werken met mijn man, die ook professioneel model is.

Soms hebben we het geluk om eens leuke opdrachten samen te doen. Dit voelt dan ook niet echt als werken aan. Zo hebben we al eens samengewerkt op de Tour De France, hadden we foto’s voor bubbelbaden, Bed and Breakfasts, …

Twee modellen bij elkaar, we hadden het kunnen denken. Je profileert je op Instagram ook als influencer. Hoe zou je je stijl omschrijven?

Ik heb een redelijke klassieke stijl. Ik hou wel van klassiekers, en durf hier ook wel geld aan geven … Anderzijds ben ik ook altijd blij wanneer ik zie dat na een paar jaar mijn handtas of armband nog steeds verkocht worden. Ik draag héél veel rokjes, met mijn lengte flatteert dat net iets meer!

Wat doe je om je Instagram te boosten?

Ik heb het geluk dat mijn beste vriendin erg actief is op social media (@ankatrien), het is dankzij haar dat ik hierdoor snel vooruit geraak.

Hadden wij ook maar zulke vrienden of vriendinnen! Waarom ben je er eigenlijk mee bezig?

Ik krijg vaak berichtjes van jonge meisjes dat ze naar me opkijken. Ik was op jonge leeftijd zelf ook heel onzeker en hoop puberende meisjes op een juiste manier te kunnen beïnvloeden. Daarnaast hoop ik natuurlijk ook dat mensen me volgen omdat ze mijn foto’s leuk vinden, willen weten vanwaar mijn outfits komen, enz …

Zo mooi! En hoe maak je het verschil op de social media?

Ik neem altijd mijn foto’s met een spiegelreflexcamera (hoge kwaliteit foto’s). Er wordt dus niks genomen met een gsm. Ik ben ook altijd mezelf op foto’s, ga plots geen dingen gaan promoten die niet passen bij mij. Ik probeer natuurlijk wel graag dingen uit, dus ik sta altijd open voor nieuwe dingen. Maar als ik het niet bij me passen vind, doe ik het niet.

Helemaal iets anders, je bent ook vegetariër?

Ik ben al een hele tijd vegetariër, vlees eten vond ik altijd al iets heel raars. Zowat tegen mijn natuur in. Ik zie enorm graag dieren, en heb er dan ook de grootste moeite mee om deze te gaan opeten. Maar ik veroordeel andere mensen nooit. Het is mijn eigen keuze en ik ga zeker anderen niks opdringen. Wanneer we ergens gaan eten en mensen hebben iets speciaals klaar gemaakt voor mij voel ik me hier altijd heel ongemakkelijk bij. Ik wil anderen nooit tot een last zijn.

Daar eten wij dan alvast nog een lekker steakje op! De laatste vragen: hoe zou je vriend je omschrijven?

Wacht ik vraag het hem even. Zorgzaam en gevoel voor humor zegt hij.

Een vrouw met gevoel voor humor, uitzonderlijk! Geef ons ook nog even je favoriete reisbestemmingen mee!

We waren onlangs nog in Mexico, en ik moet zeggen dat het volledige Caribisch gebied me wel aanspreekt. Daarnaast heb ik mijn hart verloren in New York. Ik ben meer een stadsmeisje dan een strandmeisje 😉  Ik wil dingen doen!

Ok, over dingen doen gesproken, welke merken mogen je altijd contacteren?

Commerciële opdrachten, boetieks die foto’s nodig hebben voor hun instagram, …

Als allerlaatste Chloé: waarom ben je het volgen op Instagram waard?

Omdat ik altijd maar probeer om beter te worden, en steeds de lat hoger leg voor mezelf. Ik combineer ook altijd betaalbare kledij met designerstukken.

Daar kunnen we mee leven. Chloé volgen doe je uiteraard op Instagram!  

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

De kleine speelvogel in naaktmodel Emmy Coone … (NSWF)

Nee, van onze eerste tepel zijn we op de Whatmatters redactie niet dood gevallen, ...

Groots in alle opzichten…Chloë Reweghs

Groots…niet enkel in lengte maar ook in woorden en daden. Dat is het gevoel ...

Hosting door Fraai