Noorderling Amsterdam: losgaan onder water

Amsterdam is een nieuwe club rijker, eentje waar underground ineens underwater wordt, want Club Noorderling vind je namelijk op een boot. Op vrijdag- en zaterdagavond kan je hier terecht voor een stevig clubavondje Amsterdam. Het binnen geraken is alvast een leuke, je komt immers binnen via de keuken waar je moet aankloppen aan de deur. Vervolgens loop je de trap af naar beneden waar de muziek je met elke stap op de stalen treden harder tegemoet komt. Dansen doe je hier dus benedendeks waarbij je los kan gaan zonder je druk te maken om de buren.

Food, drinks & beats

Op de achterzijde van de boot vind je een terras waar het zomers prima vertoeven is, maar waar nu de b*** van je lijf vriezen. Naast de beentjes losgooien kan je ook eten bij Noorderling, er is een prima menukaart samengesteld van voornamelijk lichte en vegetarische gerechten. 

 

From Antwerp to Amsterdam …

Club Noorderling zit in het Noorderschip, het voormalige zendschip van piratenzender Radio Veronica dat jarenlang in het Kempisch Dok in de Antwerpse haven heeft gelegen. Ook in Antwerpen werden er regelmatig feestjes op georganiseerd, tot het vertrek in 2012 naar onze Noorderburen. Momenteel vind je het Noorderschip in de verlaten scheepswerf NDSM in Amsterdam-Noord. Deze plek is de laatste jaren uitgegroeid tot een culturele hotspot met kunstenaarsinitiatieven en hippe bedrijfjes. In de nachtelijke uurtjes zijn hier heel wat leuke pop-up barretjes en feestjes te ontdekken, en kan je nu dus ook terecht bij Club Noorderling. Alleen uitkijken dat je niet in het water lazert! 

Het coolste plekje van Amsterdam

Het Noorderschip werd ooit aan de NDSM-werf gemeerd om dienst te gaan doen als feest- en evenementenlocatie, maar wilde nooit echt winstgevend worden. De heren ondernemers die nu achter Club Noorderling zitten, zijn echter wel een garantie op succes. Ze organiseren al langer de tofste feestjes van Amsterdam, en weten steeds opnieuw de juiste mensen om zich heen te scharrelen. Club Noorderling is niet zomaar een club, het is een van de coolste plekken van Amsterdam, en dat verdient een ongekend strakke invulling!

Club Noorderling / Noorderschip
NDSM-Pier 1, Amsterdam
Lunch en diner: donderdag t/m vrijdag
Clubavonden: vrijdag en zaterdag, tot 05.00u

Het clubprogramma wordt enkel op Instagram getoond, dus zorg ervoor dat je ze gaat volgen als je een weekendje Amsterdam met je maten op de planning hebt staan.

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Helemaal klaar voor GIN SUNDAY!

Is de gin hype voorbij? Het drankje staat de laatste tijd in elk geval ...

Ga eens lekker 'Deep' in het duurste 'hotel' ter wereld!

Als we tot voor kort een lijstje moesten maken van de duurste hotel ter ...

Whatmatters on Tour: Screamfest

Als rasechte West-Vlaming zweer ik zowat elke week dat ik nooit of te nimmer ...

Hosting door Fraai