Nieuwe Porsche 911 (992) ondergaat laatste extreme tests

Bijna klaar om ‘en masse’ geproduceerd te worden! 

Zeven generaties zijn er ondertussen al geproduceerd, de achtste is onderweg. Maar voor deze achtste 911 met codenaam 992 de 991 definitief zal opvolgen begin volgend jaar moeten de prototypes nog een laatste keer alles uit de kast halen in de laatste tests. Wereldwijde tests in de meest extreme omstandigheden.

Van extreme koude in Finland (-35°) tot de heetste woestijn in het Midden-Oosten of de VS (+50°), van 4000 meter boven de zeespiegel tot 90 meter eronder en van de meest afgelegen gebieden tussen de dichtbevolkte steden, een koude start, warme start, airconditioning, wegligging, tractie, remmen, motor,…in alle omstandigheden moet de nieuwe 911 laten zien dat zij dé referentie zijn.

En Porsche zou Porsche niet zijn als ze het nieuwe vlaggenschip uitgebreid testen op circuit. En welke circuits zijn wereldwijd bekend om het veelvuldig testen van nieuwe wagens? Juist, de Nürburgring en Nardò. Die eerste omwille van zijn uitdagende bochten en dit bijna 26 kilometer lang, de tweede omwille van het feit hier auto’s hun topsnelheid kunnen meten.

Na zo’n 3 miljoen testkilometers krijgt met wat geluk het grote publiek de nieuwste 911 te zien eind deze maand op de LA Autoshow. De Europese première staat sowieso gepland op 7 maart op het Autosalon van Genève.


Foto’s: Porsche

tcoc

You May Also Like

Investeren? Dit zijn de duurste tweedehandswagens in België!

Iemand nog wat sollen over? Terwijl het leven duurder wordt, ons geld minder en ...

Jaguar zet wereldrecord neer met waanzinnige 'Bond'-stunt

Hoe zet je een nieuw model in de kijker? Bij Jaguar denken ze ineens ...