Mercedes pakt de SUV-Nürburgring-kroon (video)

En op het eind winnen de Duitsers altijd…

Duitsland – Italië…2-1

Neen, we hebben het niet over het voetbal, daar is het net als bij onze Rode Duivels even met de staart tussen de benen bezinnen. We hebben het over het bouwen van de snelste wagen, in dit geval een SUV.

De Italianen van Alfa Romeo jaagden nog niet zo zot lang geleden hun Stelvio Quadrifoglio in 7 minuten en 51 seconden over de Nordschleife…een absoluut SUV-record! Iets wat de jongens bij Porsche matig konden appreciëren en ze sito presto hun Porsche Cayenne Turbo S over de Ring joegen. Tevergeefs…

Tot nu! Niet het verwachte Porsche maar Mercedes-Benz kwam niet naast de Alfa maar ging erop en erover met een kleine 2 seconden. SUV van dienst, de Mercedes-AMG GLC 63 S.

Wij zijn alvast benieuwd naar de return. We kunnen ons niet indenken dat het ego van de Italianen dit zomaar zullen laten passeren. Over Alfa Quadrifoglio’s gesproken, wij gaan ze komende week testen op het circuit van Balocco (Milaan). More updates soon!

Unibet

unibet

You May Also Like

Jeep Gladiator is de pick-up die wij willen

Pick-ups zijn in… Je kan er in het straatbeeld niet omheen. Waar de rekels ...

De nieuwe Aston Martin DB 11 Cabrio

Mijn favoriete automerk? Het zijn er wel een aantal maar Aston Martin staat ongetwijfeld ...

Abarth frist 595 gamma op met fris kleurtje en heerlijke sound!

Zien én horen! Het merk met de Schorpioen introduceert het nieuwe Abarth 595-gamma, dat ...