“Haal een BV in huis”…de actie voor Rode Neuzendag die wij steunen! (Interview)

Ben je fan van een bepaalde BV? Zou je er een exclusief portret van aan je muur hangen? Had je graag eens een meet & greet met Callboy Devon (Matteo Simoni), Sean Dhondt of Marie Vinck? Neem dan zeker een kijkje op deze veiling ten voordele van Rode Neuzendag. Wij spraken met de niet onknappe Kelly D’Herde, en voor zij die met tieners in huis zitten, vooral gekend als actrice in de Ketnet-reeks 4eVeR.

Dag knapperd, vertel eerst eens even kort wie je bent?
Mijn naam is Kelly D’herde, mama van twee toffe kids, echtgenote, collega en nog zoveel meer. Je kan me vooral omschrijven als een bezige bij. Naast mijn fulltime job bij CM, ben ik dan ook graag bezig met andere dingen. Ik doe af en toe wat modellenwerk, ben bezig met acteren,.. Zo speel ik bijvoorbeeld mee in de Ketnet-reeks 4eVeR maar ik doe ook regelmatig mee in reclamespots, neem bedrijfsvideo’s op,.. Ik voel graag dat ik leef, verleg graag grenzen en hoe van projecten. Het is voor de mensen die me kennen dan ook geen verrassing dat ik met dit idee voor Rode Neuzendag naar boven kwam.

De CM zeg…ik denk dat we dat van ergens kennen…soit, leg eens kort uit wat ‘Rode neuzen’ betekent?
Rode Neuzendag is een terugkerende actie van VTM, Qmusic en Belfius waarbij door middel van een reeks (particuliere) initiatieven geld wordt ingezameld voor jongeren met psychische problemen. Dit jaar richt Rode Neuzen zich vooral naar het bespreekbaar maken van psychische problemen bij jongeren in de Vlaamse scholen. Nog tot eind november kunnen mensen geld inzamelen voor dit goede doel waarvan de slotavond doorgaat op 30 november in het Sportpaleis te Antwerpen.

Waarom ben jij betrokken bij deze actie?
In mijn nabije omgeving alleen al zijn er verschillende mensen die kampen met psychische problemen. En ik denk dat iedereen die ervaring heeft. Bovendien worden we op steeds jongere leeftijd met dergelijke problemen geconfronteerd en dat is heel verontrustend. Het is echter niet evident jezelf, laat staan je kinderen hiertegen te wapenen. Het is dus echt hoog tijd dat er meer tijd uitgetrokken wordt en er meer middelen worden vrijgemaakt voor het mentale welzijn op scholen zodat leerkrachten aan de slag kunnen gaan om kinderen weerbaarder te maken. Het is daarbij ook belangrijk dat leerkrachten hierbij voldoende ondersteund worden. Zo kunnen kinderen en jongeren de nodige veerkracht opbouwen zodat heel wat latere problemen voorkomen kunnen worden.

Vertel eens wat meer over jullie ‘Kop-Op’-actie?
‘Kop Op’ is eigenlijk een online veiling waar unieke portretten van bekende Vlamingen onder de hamer gaan. Het mooie is dat diegene die op het einde van de rit het hoogste bod heeft uitgebracht voor een bepaald portret, niet alleen dat prachtige, unieke portret overhandigd krijgt maar dat hier bij de meeste Bv’s een meet & greet aan gekoppeld is. En of dat nog niet genoeg was, zijn er nog vele extraatjes. Zo zingt Raf Van Brussel een speciaal voor jou geschreven lied, krijg je concerttickets, een VIP-tafel in een club in Antwerpen, een rondleiding achter de schermen van Familie,.. Zeker de moeite waard dus om dit allemaal even na te lezen!

Ok, die VIP-tafel in een club…bij wie moeten we zijn? Maar we onderbraken je…jij doet dit niet alleen veronderstellen we?
Voor deze actie heb ik me gelukkig kunnen omringen met drie fantastische mensen die deze actie mee tot een succes hebben gemaakt! Bart Meeus is de fotograaf van dienst, graphic designer Nick Publie (GD-Design) zorgt voor onze website, en Bart Van Campenhout (BVC Solutions) regelt alles wat betreft sociale media. Zij zijn een krak in hun vak!

Mooi! Maar nu de vraag natuurlijk…wie doet er allemaal mee?
We zijn uiteindelijk op 53 portretten uitgekomen, een aantal waar we nooit hadden durven van dromen en er staan ook echt heel wat grote namen bij! Er is voor elk wat wils… Acteurs, actrices, zangers, zangeressen, politiekers,… Noem maar op! Zo hebben we toppers kunnen strikken als Matteo Simoni, Marie Vinck, Kurt Rogiers, Veerle Baetens, Stan van Samang, Sean Dhondt, Raf Van Brussel,.. Maar ook de liefhebbers van de Vlaamse zangers komen aan hun trekken want ook Bart Kaell, Luc Appermont, Margriet Hermans,.. staan in het lijstje. Eigenlijk zijn het er teveel om op te noemen en zijn het stuk voor stuk toppers! Ga dus zeker zelf een kijkje nemen op www.kopopveiling.be

Doen we direct! Maar we willen graag wat stiekeme info over de BV’s…vertel eens, wie van de geëngageerden heeft je het meest gecharmeerd en waarom?
Mmm.. Dat is een moeilijke vraag..  Het is zo dat ik helaas niet bij elke shoot aanwezig kon zijn aangezien ik voltijds werk. Ik heb me dus zoveel mogelijk proberen vrijmaken maar dat is niet altijd gelukt. Zoveel verlof had ik niet op het werk!

Ik ken uw baas…ik zal eens met haar een klapke gaan doen! Waar waren we?
Maar.. wie me zeker is bijgebleven is Guido Belcanto. Het is een zeer opmerkelijk persoon met heel wat levenswijsheid. Hij heeft een bepaalde rust over zich en heeft echt een hele mooie persoonlijke getuigenis afgelegd  waarom hij deelnam aan deze actie. Ik vind het fantastisch hoe open Guido kan praten over zijn leven en de problemen die hij heeft ervaren in het verleden. En net dat is zo belangrijk, dat we hier open over kunnen en durven praten met elkaar. Want enkel zo kunnen we het taboe rond psychische problemen doorbreken en enkel zo kunnen we elkaar helpen om erger te voorkomen..

De Guido! Niet toevallig een dorpsgenoot van mij die ik geregeld in de Carrefour Express in Lille tegen het lijf loop! Even over jezelf…je bent zelf actrice in een Ketnet-reeks…ben je zelf ook te veilen?
Haha! Ik weet niet of mijn portret goed in de markt zou liggen. De bedoeling was dat we mensen zouden portretteren waar zeker vraag naar zou zijn en die een verhaal te vertellen hebben. Ik weet niet of ik in dat rijtje zou passen (lacht) Over dus naar de volgende vraag 😉

Goh, veel te bescheiden, maar kom…wat is de gehoopte opbrengst?
Ik heb niet echt een bedrag voor ogen. Ik ben in ieder geval enorm dankbaar dat er zoveel bekende Vlamingen zich hebben willen vrijmaken voor dit project wat niet altijd een evidentie is met hun drukke agenda’s. Het is dus sowieso geslaagd voor mij. Al hoop ik natuurlijk dat we een mooi bedrag bijeen kunnen zamelen zodat we zoveel mogelijk kunnen bijdragen aan dit prachtige goede doel. Tegelijkertijd maken we de hoogste bieders ook heel blij want zeg nu zelf, je krijgt niet elke dag de kans je favoriete BV te ontmoeten. Het kan zelfs zomaar een leuk kerst – of verjaardagscadeautje worden voor je mama, vriendin of zelfs grootmoeder!

Ons bomma is geen fan van Bart De Wever dus ik zal eens moeten (rode) rondneuzen op jullie site…maar voor we hier afronden…wat wil je zeker nog kwijt?
Ik weet dat mensen soms het gevoel hebben overspoeld te worden door acties. Het is tegelijkertijd ook mooi want dat wil zeggen dat mensen geëngageerd zijn en bereid om anderen te helpen. Maar welke actie moet je nu steunen? Ik denk dat het daarbij gewoon heel belangrijk is je gevoel en je hart te volgen.

Ben je toch benieuwd naar onze actie ‘Kop op’? en wil je graag de portretten en filmpjes bekijken? Ga dan zeker een kijkje nemen op onze website www.kopopveiling.be of op de facebookpagina www.facebook.com/kopopveiling ! En wie weet zie ik jou binnenkort wel tijdens een meet & greet met jouw uitgekozen BV 😉

Alleen al jouw aanwezigheid gaat biedingen opleveren, neem het van ons aan! In ieder geval heel veel succes en laat ons na afloop maar weten hoeveel jullie toch wel geslaagde actie heeft opgeleverd! 

You May Also Like

Slurpende Kim Kardashian opnieuw onder vuur na topless foto in restaurant!

Is het nu ‘Noodles’ of ‘Nude’ls? Wij weten het niet goed meer want Kim ...

Inked-chick van de week…Yoshi Van Bogaert

Tattoos zijn alomtegenwoordig het straatbeeld. Niemand die nog opkijkt van een sterretje meer of ...

Hosting door Fraai