Maak kennis met Femke en Gert van DJ duo WERONE (interview)

Een goosebumps beleving op de dansvloer, dat krijg je wanneer het Belgische DJ duo WERONE  achter de draaitafel staat. Whatmatters is benieuwd naar het verhaal achter dit muzikale duo én liefdeskoppel Femke Roelandt en Gert Goens. Van welke muziek krijgen ze zelf kippenvel? En wat zijn hun muzikale dromen en ambities? Let’s meet WERONE!
Credits: SWD Photography www.swdphotography.com
Wie zijn de mensen achter WERONE? Wat doen jullie naast het draaien?

Femke: WERONE bestaat uit mijzelf & Gert, en wij vormen sinds 8 jaar een koppel. Naast het draaien hebben we allebei een fulltime job. Ik ben actief in de klinische studies en mijn vriend is technisch tekenaar van beroep. We zijn beiden ook heel sportief, gaan graag op reis en houden van lekker eten.

Hoe zijn jullie met WERONE begonnen?

Gert: Ik ben reeds meer dan 15 jaar actief als deejay waardoor Femke ook onrechtstreeks in contact kwam met de “scene” rond het deejay gebeuren. In het begin ging ze heel vaak mee naar mijn optredens, maar naarmate de jaren verstreken was ze het beu om telkens langs de zijlijn te staan. Omdat ze ook altijd al een passie had voor muziek en alles van kortbij opvolgde leek het ons misschien een leuk idee om onze kennis en smaken te laten samenvloeien tot een leuk concept. Ik denk ergens in de lente van 2016 dat onze plannen meer vorm begonnen te krijgen. We hebben toen een hele zomer aan ons project gewerkt waarbij ik mijn kennis die ik al die jaren had opgebouwd, doorgaf aan haar. Tijdens de zoveelste brainstormsessie in de auto bedachten we “We Are One” die we dan later verwerkten naar de leuker ogende WERONE.

Femke: In september 2016, toen Gert voor zijn verjaardag een evenement organiseerde met tal van deejays, stond er ook een female guest op de line up. Wanneer ik dan die avond plots naast hem ging staan en ook mijn hoofdtelefoon boven haalde was WERONE officieel gelanceerd en onze eerste deejay set voor het publiek een feit!

Credits: Flo De Geyndt

Hoe zou je jullie muziekstijl omschrijven?

Gert: Deze varieert naargelang de setting, set time en de deejay die voor of na ons moet draaien. Onze stijl kan gaan van warme deep house naar meer uplifting house. We trachten telkens een zo breed mogelijk publiek te bereiken zonder te moeten inboeten aan kwaliteit. Voor ons is vooral heel belangrijk dat de mensen op de dansvloer een geweldige tijd beleven. De hokjesmentaliteit die laten we graag achterwege in onze sets.

Wat is het meest fantastische dat jullie als DJ al hebben mogen beleven?

Femke: Dit is geen gemakkelijke vraag omdat elke booking wel fantastisch is op zijn eigen manier. Zowel de sets in de clubs gaven ons al goosebumps alsook deze op de grote festivals. Onze set op Q-Music vonden we trouwens ook heel leuk om te doen! Wetende dat duizenden mensen thuis of in hun wagen aan het luisteren zijn. Dan moet alles gewoon goed klinken! Nadien kregen we heel wat toffe reacties waardoor dit toch wel een zalig feel good momentje gaf!

UNITY: dat is hetgeen we met ons twee als WERONE willen brengen.

En wat staat er nog op de bucketlist?

Gert: Bucketlist… Hmmm…Cliché, maar natuurlijk staat een deejay set op Tomorrowland hoog op onze lijst! Ik denk dat er geen enkele plaats ter wereld bestaat waar op eenzelfde moment zoveel nationaliteiten samen zijn met toch wel één ding gemeen, namelijk muziek! Dat is ook hetgeen we met ons twee als WERONE willen brengen… Unity. Jullie gaan ons nooit in een soort van cocoon bezig zien. We trachten zoveel mogelijk interactie met het publiek te creëren waardoor we een sfeer van eenheid willen krijgen met hen. We are one!
Credits: Framed
Wie zijn jullie voorbeelden? 
Femke: Ik denk dat ik voor ons beide spreek als we de ganse Defected “family” wel zeer hoog aanprijzen. We houden van hun vibe die ze brengen en natuurlijk zijn we fan van de kwalitatieve house die op hun label wordt uitgebracht.

Gert: Ik ben ook grote fan van Eric Prydz! Eens een concert van hem meepikken staat al lange tijd op de wishlist. Nationaal zijn er ook tal van deejays waar we naar opkijken. Om nu heel snel één iemand naar voor te schuiven… DJ Licious! Deze meneer kan zowel verrassen op een non commerciële avond in een club als op een groot festival voor enkele duizenden mensen. Maar zoals ik al zei… Er zijn momenteel zoveel deejays die goed bezig zijn en waar we naar opkijken.

Wat is er anders aan om met 2 achter de draaitafels te staan?

Femke: Je moet alvast heel goed op elkaar afgestemd zijn om een mooie solide set te kunnen brengen. Draai je solo dan hoef je enkel rekening te houden met het publiek voor je. Wanneer je met 2 achter de draaitafels staat moet je toch met elkaar ook rekening houden en onderling heel goed communiceren.

Gert: Een gig gaan we samen ook altijd eerst eens overlopen… Welk publiek verwachten we, waar willen we naartoe, wat gaan we in onze playlist plaatsen, enz.

Teamwork makes the dream work.

Wat is jullie ambitie nog?

Gert: Eén van onze ambities was een vaste stek en deze komt er in 2019 aan! Umani heet de club waar jullie ons op regelmatige basis gaan horen. Het wordt een heel trendy plek op 10 minuutjes rijden van Brussel. De club is momenteel nog in aanbouw. We kijken er samen enorm naar uit! Daarnaast een leuke floorfiller uitwerken en deze dan volop promoten in onze sets… Voorlopig nog toekomstmuziek, but never say never! Verder willen we onszelf telkens blijven uitdagen en overtreffen, maar ons vooral blijven amuseren op deze muzikale rollercoaster. We zijn enorm dankbaar voor hetgeen we al hebben mogen meemaken in die 2 jaar en kijken vol energie uit naar alle avonturen die nog volgen.
Femke: Teamwork makes the dream work!
Credits: Flo De Geyndt
Let’s dance!

Volg WERONE op Facebook en Instagram, en dans mee met de beats van WERONE via YouTube en Soundcloud.

Cover: Flo De Geyndt

tcoc

Hosting door Fraai